12-06-15

FM Brussel:"Vraag om te onderzoeken of stadsradio kan blijven bestaan"

FM Brussel:"Vraag om te onderzoeken of stadsradio kan blijven bestaan"

 

"We vragen aan de raad van bestuur om in de hele hervorming van de Vlaams-Brusselse Media te onderzoeken of, hoe en in welke vorm de radio verder kan blijven bestaan." Dat hebben de ministers Sven Gatz (Open VLD) en Pascal Smet (SP.A) gezegd tijdens een gezamenlijke persconferentie in de Beursschouwburg in Brussel over het verdwijnen van FM Brussel.

 

0011.jpg

 

De ministers benadrukken wel dat het om een vraag gaat en dat ze zich niet kunnen bemoeien met de beslissingen van de raad van bestuur. "Het is niet aan de politiek om de strategie van een mediabedrijf te bepalen", klonk het. De fusie-operatie die al een hele tijd geleden ingezet is, moet voortgezet worden binnen het huidige budgettaire kader.

 

De ministers vragen ook om FM Brussel on air te houden zolang de denkoefening loopt. Het vertrouwen in de raad van bestuur, in de CEO (Michel Tubbax) en in het voltallige personeel blijft behouden, benadrukt Sven Gatz, Vlaams minister van Cultuur, Jeugd, Media en Brussel. "Dit is een zaak waar ze samen zullen moeten uitkomen." Het voltallige personeel eiste gisteren het ontslag van Tubbax en blijft dat ook vandaag nog doen.

 

Minister Smet erkende dat de reacties van de Brusselaars op het verdwijnen van de zender erg duidelijk waren. Hij gaf ook toe dat de communicatie veel beter gekund had. De ministers beseffen dat het draagvlak voor het hervormingsplan onvoldoende groot is. Daarom hebben beide ministers aan de raad van bestuur gevraagd "om met het personeel te overleggen". "Dat is meer dan informeren, dat is ook luisteren naar mensen, en samen bekijken of het plan niet bijgestuurd of aangepast kan worden", klonk het.


Dinsdagmiddag raakte het nieuws bekend dat in de hervormingsoperatie de stadsradio FM Brussel opgedoekt zou worden. Een nieuw plan moet door de raad van bestuur voorgelegd worden na de zomer.

 

fmb-logo.jpg


"Goed nieuws, maar we hoorden geen garanties"

 

"We feliciteren de ministers met hun voortschrijdend inzicht", reageert journalist en vakbondsman Eric Laureys op Brusselnieuws.be. "Dat is goed nieuws, maar we hoorden geen garanties. We zijn blij dat er eindelijk ruimte komt voor overleg, nadat we maanden in het ongewisse verkeerden en dinsdag plots een koude douche kregen."


Laureys benadrukt dat het personeel verwacht dat er een wit blad op tafel komt. "Wat wij gezien hebben van het plan draait om reclame, niet om journalistiek. Wij zijn echter een journalistieke organisatie en willen niet mee onze ondergang organiseren. Anderzijds zijn we niet tegen de fusie en willen we ons aanpassen om klaar te zijn voor de toekomst."


"Tot slot willen we de vele Brusselaars bedanken die in actie zijn geschoten deze week. Maar de strijd is nog niet gestreden."

.

De Redactie

9c4e5dc0-6c65-417d-90db-ac0fd2308124-large.png

 

Lees ook: (geschreven door een medewerker van FM Brussel) https://blerilleshi.wordpress.com/2015/06/11/de-toekomst-van-de-nederlandstalige-media-in-brussel-is-meertaligheid/

Lees ook op de website van FM Brussel:' FM Brussel moet blijven': http://www.fmbrussel.be/artikel/fm_brussel_must_stay.aspx

Lees ook: Vlaams minister-president Geert Bourgeois 'Ik zou absoluut FM Brussel niet stopzetten' (De Redactie)

 

FM Brussel.jpg

 

 

tijdsbalkje rood 

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.