10-06-15

Personeel eist ontslag CEO Vlaams-Brusselse Media: "Vertrouwen is zoek"

Personeel eist ontslag CEO Vlaams-Brusselse Media: "Vertrouwen is zoek"

.

Het voltallige personeel van de Vlaams-Brusselse media eist het onmiddellijke ontslag van CEO Michel Tubbax. Dat is bevestigd aan VRT Nieuws. "Het vertrouwen is volledig zoek na wat er gisteren is gebeurd." Het personeel verwijst onder meer naar het afschaffen van FM Brussel en het ontslag van de hoofdredactrice van Brussel Deze Week.

.

naamloos.png

.

De raad van bestuur van de Vlaams-Brusselse Media besliste maandag dat er een herstructurering moet komen bij het bedrijf dat onder meer radiozender FM Brussel, stadskrant Brussel Deze Week en TV Brussel bevat. Zo wordt FM Brussel afgeschaft, verliezen zeker zes personeelsleden hun baan en werd ook de hoofdredactrice van Brussel Deze Week, Anne Brumagne, ontslagen.

.

Het personeel reageerde verslagen en vraagt nu het ontslag van de CEO. "Het vertrouwen is volledig zoek na wat gisteren is gebeurd. We zijn niet tegen verandering, maar geloven niet dat dit de man is die de toekomst van de Vlaams-Brusselse Media kan verzekeren", klinkt het. "De nieuwe strategie is absurd, onredelijk en wordt niet gedragen door het personeel. Hoe kan hij dan nog aanblijven als CEO?"

.

Concreet haalt het personeel in een persbericht verschillende redenen aan waarom Tubbax zou moeten opstappen. Zo zou er onder meer sprake zijn van een gebrek aan empathie. "Personeelsleden die in tranen uitbarsten, snauwt hij af. De syndicale delegatie werd geïntimideerd met strafrechtelijke vervolging."

.

Het personeel noemt de CEO "een reclameman zonder enige journalistieke ervaring". "Hij heeft de afgelopen dagen blijk gegeven van een totale onkunde op vlak van media. Zo noemt hij de allang ter ziele gegane Radio Donna als rechtstreekse concurrent voor FM Brussel."

.

Volgens het personeel hanteert Tubbax dan ook een puur commerciële logica. "De Vlaams-Brusselse Media is echter een vzw die met publiek geld alle Brusselaars wil bereiken. Het doel is niet om winst te maken."

.

Sinds gisterenmiddag wordt er niet meer gepresenteerd op FM Brussel. Er wordt continu muziek, nieuws en reacties van luisteraars uitgezonden.

.

De Redactie

.

Lees ook: Groen dient een resolutie in om FM Brussel te redden

Lees ook: FM Brussel slachtoffer van het te lage bereik

.

tijdsbalkje rood 

12:46 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.