11-06-15

Eén neemt afscheid van omroepsters in beeld

Een neemt afscheid van omroepsters in beeld

.

Eén lanceert dit najaar een nieuwe netstijl, de eerste in zes jaar. Opvallend is dat de programma's niet langer zullen worden aangekondigd door omroepsters die in beeld verschijnen. "Een van de moeilijkste beslissingen die we de voorbije jaren hebben moeten nemen."

.

Geena Lisa-0166.jpg

.

Eén presenteert dit najaar niet alleen een andere vormgeving, maar ook een nieuwe en dynamische manier om de kijker door de avond te loodsen.

 

Daarbij zal de zender niet langer omroepsters inzetten om de verschillende programma’s aan te kondigen. Er komt een combinatie van netstemmen en grafiek in de plaats.

 

Eén is een van de allerlaatste Europese tv-zenders die werken met omroepers of omroepsters in beeld. "Dit is zonder twijfel een van de moeilijkste beslissingen die we de voorbije jaren hebben moeten nemen bij Eén", zegt netmanager Olivier Goris.

 

"Onze omroepsters zijn er altijd geweest, en daar raak je niet zomaar aan. Maar televisie evolueert en vraagt nu een andere, snellere aanpak dan tien of twintig jaar geleden. Dan moet je als zender ook durven te erkennen."

 

Goris wil Andrea, Eva, Geena Lisa en Saartje uitdrukkelijk bedanken voor hun mooie werk. "Ze hebben hun rol als omroepster elke dag uiterst professioneel ingevuld."

 

"Met fierheid kijken we terug op vele jaren omroepster van Eén zijn", reageert het viertal. "We vonden het een eer om een spreekbuis te zijn voor een zender die ons na aan het hart ligt. We willen al onze collega's bedanken. En vooral de kijkers. Bedankt om ons graag te zien."

 

De omroepsters nemen in de loop van de zomer afscheid. De nieuwe aanpak gaat van start met het nieuwe tv-seizoen.

 

omroepster_car.jpg

De redactie.be

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.