10-06-15

Duitse orkestleider James Last (86) overleden

Duitse orkestleider James Last (86) overleden

.

De Duitse orkestleider James Last is overleden in Florida. Dat heeft concertorganisator Semmel Concerts laten weten. Hij werd 86. Tijdens zijn carrière heeft James Last ongeveer 80 miljoen albums verkocht.

.

2328326,uOeGytIbUsdx6FhgJM1QUQM3oUgeGO40a4ZXW8_FR8R+CslGxWUiU0buAB4vkKKZ_Y_G7SGC1csBlRG_nSOviw==.jpg

.

James Last begon zijn muzikale carrière in de jaren 50 als bassist. Begin de jaren 50 werd hij verschillende keren uitgeroepen tot beste jazzbassist van Duitsland.

.

Al snel raakte hij bekend door de arrangementen die hij schreef voor grote orkesten en muzikanten. Vanaf 1969 ging hij met zijn eigen James Last Orkest op tournee. 

.

De show van het James Last Orkest groeide door de jaren heen uit tot een groots opgezet spektakel. Tijdens zijn wereldtournees speelde hij steeds voor uitverkochte zalen. James Last verkocht ongeveer 80 miljoen albums wereldwijd.

.

Tijdens zijn carrière bracht James Last bijna 200 originele albums uit in de meest verschillende genres. Hij maakte onder meer de nummers "Games that lovers play", "The lonely shepherd", "Lingerin' on", "Happy heart", "When the snow is on the roses" en "Fool".

.

Begin dit jaar kondigde Last aan dat hij voorgoed afscheid zou nemen van het podium. Hij kampte al enkele jaren met gezondheidsproblemen.

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood 

12:38 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.