11-06-15

Brussele zender FM Brussel stopt ermee

FM Brussel had niet genoeg bereik’.

.

De Brusselse radiozender FM Brussel heeft een sterke community, maar het bereik was wisselend en niet het sterkste van de vier media van de Vlaams-Brusselse Media. Op die manier verdedigt Vlaams minister van Brussel en Cultuur Sven Gatz (Open VLD  Foto) de beslissing om FM Brussel op te doeken. Gatz spreekt tegen dat het om een politieke afrekening zou gaan en blikt vooruit naar het digitale platform.

.

bd543d36-0f43-11e5-b1a0-5ec5e27c8d37_web_scale_0_0414079_0_0414079__.jpg

 

Dinsdag raakte bekend dat radiozender FM Brussel eind juni uit de ether verdwijnt. Die beslissing ging niet onopgemerkt voorbij. ‘Ik had reacties verwacht, maar ik heb de diepte ervan wel wat onderschat’, zei minister Gatz woensdag in De Ochtend (Radio 1). Hij benadrukt wel dat er geen besparingsoperatie met de ingreep gepaard gaat. Er is een budget van 10 miljoen euro en het is de bedoeling dat de overblijvende media breder gaan in hun bereik, luidde het.

.

De minister merkt op dat in het nieuwe digitale platform ‘ruimte’ zal blijven voor audio. Bedoeling is ‘het gevoel’ van FM Brussel te behouden. Daarom werd Jeroen Roppe, de hoofdredacteur van de radiozender, gevraagd het nieuwe platform te leiden. In dat platform zal ook TV Brussel worden ingekanteld, terwijl op het nieuwsplatform ook berichten in het Frans en Engels zullen verschijnen.

 

 

3324795594.jpg

 

 

De Standaard

.

Lees ook: (Het is geschreven door een medewerker van FM Brussel).

https://blerilleshi.wordpress.com/2015/06/11/de-toekomst-van-de-nederlandstalige-media-in-brussel-is-meertaligheid/

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.