10-06-15

Astra 2:Ontvangst in Vlaanderen ongewijzigd

Astra 2 (28,2° Oost) :Ontvangst in Vlaanderen ongewijzigd

.

SES lijkt veranderingen in de footprint van de Astra2 (28,2° Oost)-satelliet te hebben doorgevoerd. Hierdoor is ontvangst van deze satelliet in delen van Noord- en Zuid-Europa slechter geworden.

 

1253266208.jpg

 

De slechtere ontvangst treft belangrijke Britse zenders als BBC, ITV, Channel 4 en Channel 5. Deze zenden via de Astra 2E- en Astra 2F-satellieten uit. Satellietkijkers in Noord- en Zuid-Europa hebben op internet verminderde ontvangstsignaal bevestigd. De komst van de nieuwe Astra 2G-satelliet op de Astra2-satellietpositie op 28,2° Oost, lijkt de oorzaak te zijn. Hierdoor is de plaatsing van de twee satellieten in de ruimte licht gewijzigd. Omdat de footprint hierdoor anders op de aarde geprojecteerd wordt, is het ontvangstgebied van Astra 2E- en Astra 2F-satellieten gewijzigd.

travel-vision-r6-55-cm-1224-volt-camping-schotel-antenne__2267_2b.jpg

 

In Nederland en Vlaanderen blijft de ontvangst van de Astra2-satelliet met schotelantennes groter dan 45 centimeter goed mogelijk. Nederlanders en Vlamingen die echter – bijvoorbeeld met camper of caravan – op vakantie gaan en via de satelliet naar Britse zenders willen kijken, dienen wel met de onverwachte wijziging rekening te houden. Er wordt in het zuidelijk deel van Europa onder meer slechtere ontvangst in Frankrijk - omgeving Toulouse – gemeld.

Ook in Spanje – Costa Blanca – en in Portugal is ontvangst van de Astra2-satelliet moeilijker of zelfs met de nu gebruikte schotelantenne onmogelijk. Gebruik van een grotere schotelantenne kan uitkomst bieden maar is bij gebruik vast geïnstalleerde systemen op campers vaak heel moeilijk.

.

TotaalTV (Jarco Kriek)

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.