10-06-15

DAB+wordt belangrijkste uitzendfrequentie

DAB+wordt belangrijkste uitzendfrequentie

We moeten het niet rond de pot draaien, DAB + wordt de uitzendnorm van de (nabije) toekomst, ook in Vlaanderen.Dt is en blijft de toekomst van de etheruitzendingen.

DAB+ logo.png

 

DAB+ wordt in de komende jaren de belangrijkste manier van etherdistributie van landelijke radiozenders. Naar het lijkt aan te zien wordt DAB+ leidend bij nieuwe uitzendvergunningen.

 

De uitzendvergunningen voor landelijke FM-frequenties voor gebruik door commerciële omroepen moeten in 2017 vernieuwd worden, ook dus in Nederland en uiteraard in Vlaanderen.Er is geen weg terug !

 

 

Op dit moment is daarbij het gebruik van FM (nog altijd) het belangrijkst. Wel moeten landelijke commerciële omroepen ook via DAB+ te beluisteren zijn. Bij de nieuwe uitzendvergunningen die voor de periode vanaf 2017 worden uitgegeven, lijkt dit te worden omgedraaid.

 

DAB+ wordt dan de leidende uitzendtechniek en geldt FM als aanvullende vorm van etherdistributie. Op deze manier wordt het voor commerciële omroepen makkelijker om FM-etherverspreiding te stoppen. Het ministerie van Economische Zaken in Nederland – die de vergunningen verleent – onderzoekt op dit moment het stoppen van FM-etherverspreiding van radiozenders. Commerciële radiozenders hebben al aangegeven uiterlijk in 2023 de stekkers uit FM-zenders te willen halen.

.

Totaal TV (Jarco Kriek)

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.