08-06-15

Apple's muziekstreamingdienst biedt gratis proefabonnement van drie maanden'

Apple's muziekstreamingdienst biedt gratis proefabonnement van drie maanden'

.

Apple gaat geïnteresseerden een gratis proefabonnement van drie maanden voor zijn aankomende muziekstreamingdienst aanbieden.

 

naamloos.png

Dat meldt althans The Financial Times op basis van anonieme bronnen. Apple Music zou op 8 juni tijdens Apples WWDC-conferentie worden onthuld.

 

Er komt naar verluidt niet zoals bij Spotify een gratis abonnement met advertenties. Alle gebruikers moeten 10 dollar per maand gaan betalen.

 

Wel kunnen gebruikers volgens bronnen de dienst drie maanden gratis uitproberen. Concurrenten bieden meestal maar één gratis maand aan. Ook zou het voor platenlabels mogelijk worden om bepaalde nummers gratis aan te bieden, om mensen over de streep te trekken. 

 

Apple Music zou zich gaan onderscheiden door het aanbod voor de gebruiker te personaliseren. Ook kunnen artiesten naar verluidt aanbevelingen doen voor nieuwe muziek.

 

De artiesten zouden op hun eigen pagina berichten, foto's kunnen plaatsen of bijvoorbeeld aankomende concerten aan kunnen jagen, vergelijkbaar met de functies van een sociaal netwerk zoals Facebook. 

 

iTunes blijft volgens The Financial Times naast Apple Music bestaan en zal worden gebruikt voor het aanschaffen van muziek. 

 

Medio vorig jaar nam Apple Beats Electronics over voor 3,2 miljard dollar. De grootste overname van het bedrijf was erop gericht de streamingtechnologie van Beats in handen te krijgen, en de contacten van oprichters Dr. Dre en muziekproducent Jimmy Iovine.

 

De app waarmee de muziekdienst van Apple te gebruiken zal zijn, komt waarschijnlijk ook beschikbaar op Android. Doorgaans zijn Apple-diensten alleen voor iPhone-bezitters te gebruiken. 

.

Nu.nl

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.