07-06-15

Astra 2:Veel Britse zenders naar nieuwe satellietfrequentie

Astra 2:Veel Britse zenders naar nieuwe satellietfrequentie

.

Luisteraars en kijkers via de satelliet moeten opnieuw een flink aantal Britse kanalen opzoeken. Het gaat niet om de BBC, wel om zenders als Zing TV en de Britse versie van Classic FM.

.

dia loga astra.jpg

.

Een flink aantal zenders is wederom door Sky Digital op andere transponders gezet en sinds enkele dagen zijn diverse vrij te ontvangen commerciële radio- en tv-zenders, waaronder ook CBS Reality, Zing en Africa Channel niet meer zomaar te volgen. Deze maken deel uit van het vrij te ontvangen aanbod op Astra 2, 28,2° Oost.

Een actueel overzicht van de zenders, zodat deze handmatig kunnen worden opgezocht, is op websites als Lyngsat.com en Kingofsat.net raadplegen. Ook Totaal TV brengt regelmatig transpondernieuws met alle updates.

 

Logo Satelliet draaiend huisje.gif

 

De recente wisselingen hebben deels te maken met de komst van de Astra 2G naar 28,2° Oost. Britse kijkers merken helemaal niets van de frequentiewijzigingen, omdat alle freesat en Sky decoders automatisch de zenderlijsten updaten.

.

TotaalTV (Jan-Hein Visser)

.

n.v.d.r.

Geen beeld of klank meer op uw favoriete zender? Neem een kijkje naar de juiste frequentie via Lyngsat.com en Kingofsat.net

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.