01-06-15

NL:Digitenne (DVB-T) tot 2020 in de lucht

NL:Digitenne (DVB-T) tot 2020 in de lucht

.

Als het aan de overheid (in Nederland) ligt, blijft Digitenne in ieder geval tot 2020 in de lucht. De huidige uitzendlicentie van Digitenne loopt tot 1 februari. De overheid wil deze periode – na een consultatieronde met marktpartijen - met drie jaar verlengen.
.

digitenne.jpg

.

Digitenne – een tv-product van KPN – maakt gebruik van de DVB-T techniek waarbij het signaal digitaal via de ether wordt verspreid. In de extra licentieperiode van drie jaar moet men wel de overstap van DVB-T naar de meer bandbreedte efficiëntere uitzendtechniek DVB-T2 maken.
 
Bandbreedtebesparing leidt tot gebruik van minder uitzendfrequenties. De overheid wil alzo de bespaarde ruimte in de toekomst voor gebruik van mobiele diensten als 4G aan mobiele operators verhuren. Naast KPN maken ook landelijke en regionale publieke omroepen van DVB-T voor de etherverspreiding van tv- en radiozenders gebruik.
.

DVB-T logo.png

.
n.v.d.r.
.
Wie langs de grensstreek woont in Vlaanderen (en zelfs vrij ver daarbuiten met buitenantenne bv. tot in Aalst) kan de (digitale) publieke Nederlandse TV - en radio zenders ook ontvangen, deze DVB-T signalen zijn FTA (Free To Air, ongecodeerd dus)
.
.
tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.