29-05-15

Tesla introduceert accu voor huishoudens met zonne-energie

Tesla introduceert accu voor huishoudens met zonne-energie

.

De accu van Tesla slaat zonne-energie op, zodat de energie later beschikbaar is momenten dat er minder energie wordt gegenereerd, zoals in de nacht. Er bestaan al wel accu's die dat doen, maar volgens Tesla-ceo Elon Musk zijn de accu's van concurrenten duur, onbetrouwbaar en "slecht op elke manier". Tesla denkt dat beter te kunnen. 

.

tesla.jpg

.

De Powerwall is van hetzelfde type als Tesla gebruikt in zijn auto's: het is een grote lithium-ion-accu, die bijvoorbeeld in de garage aan de muur kan worden gehangen. De huis-accu komt in twee varianten: een 10 kWh-versie en een 7 kWh-versie. De accu's kunnen oneindig worden gecombineerd voor een grotere capaciteit. 

.

Naast de accu's voor huishoudens zal Tesla ook met grotere versies komen voor zakelijk gebruik: Powerpacks. Die zijn beschikbaar in blokken van 100 kWh, die gecombineerd kunnen worden tot een capaciteit 10 mWh.

.

De accu laadt in principe op met zonne-energie, maar kan ook worden aangesloten op het energienetwerk om op die manier op te laden wanneer dat nodig is. In dat laatste geval gebeurt dat op een 'slimme' manier: de batterij laadt tijdens daluren zodat er geld wordt bespaard. 

.

De accu's zijn komende zomer in de Verenigde Staten beschikbaar, voor 3.000 dollar voor de 7 KwH-versie of 3.500 dollar voor de 10 kWh-versie. Europese beschikbaarheid en prijzen zijn nog niet bekend.

.

Nu.nl

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.