07-05-15

"Het kibbelkabinet"vandaag gelanceerd door Newsmonkey en VRT

"Het kibbelkabinet"vandaag gelanceerd door Newsmonkey en VRT

.

Vandaag lanceren Newsmonkey en VRT "Het kibbelkabinet", een wekelijkse podcast en livestream die te volgen is via Periscope, Meerkat en YouTube Live. Politieke journalisten Ivan De Vadder, Linda De Win, Pascal Dossche en Wouter Verschelden gaan in gesprek met een politicus die op dat moment in de kijker loopt.

.

3412306681.jpg

Pascal Dossche, Ivan De Vadder, Linda De Win en Wouter Verschelden (foto VRT)

.

"We gaan uit van het principe dat je in de politiek je beste vrienden niet in je eigen partij vindt", zegt Ivan De Vadder. "Wij bieden de politici wat ze in de Wetstraat niet vinden. Een luisterend oor en een schouder om op te leunen, wat (stout) advies en vooral veel goedgemeende raad."

.

"Het kibbelkabinet" is een ouderwets gesprek met vier journalisten en een politieke gast. Veertig minuten lang krijg je boeiende analyses en discussie met een politiek kopstuk.

.

Alles is live te volgen via Periscope, Meerkat en YouTube Live, en meteen na de uitzending handig te downloaden als podcast via Soundcloud en/of iTunes. De livestream is ook te bekijken op deredactie.be en achteraf kun je op onze site ook de volledige uitzending herbekijken.

.

Elke woensdag of donderdag gaat de uitzending live vanuit het Vlaams Parlement of De Kamer. Volg de Twitter-account Het Kibbelkabinet om op de hoogte te blijven.

.

Via de account kun je ook vragen stellen aan onze politiek gast. Op het einde van ons gesprek leggen we enkele vragen aan hem of haar voor.

.

Vandaag, zo rond 17 uur, is staatssecretaris Bart Tommelein (Open VLD) de eerste gast.

.

"Of hij schlagers gaat zingen, ligt nog niet contractueel vast, maar we hebben ons advies al klaar", zegt De Vadder.

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood    

11:58 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.