01-05-15

Zanger Ben E.King is overleden

Zanger Ben E.King is overleden

.

Ben E. King is dood. Dat meldt de BBC op gezag van zijn agent. De Amerikaanse soulzanger is wellicht het meeste bekend om zijn hit "Stand by me". Hij is 76 geworden.

.

king.jpg

.

King begon zijn carrière in de late jaren 50 bij de band The Drifters. Ze scoorden hits als "There goes my baby" en "Save the last dance for me".

.

Enkele jaren later ging hij solo verder. In 1961 bracht hij het nummer "Stand by me" uit, wellicht zijn grootste succes. Doorheen de jaren is het lied verschillende keren in de hitlijsten opgedoken, onder meer in 1986 toen het werd gebruikt in de gelijknamige film van Rob Reiner. Het is ook meerdere keren gecoverd, onder anderen door John Lennon en Spyder Turner. In 2007 gebruikte Sean Kingston een sample uit "Stand by me" voor zijn nummer "Beautiful girls".

.

In 1999 kondigde platenmaatschappij BMI aan dat "Stand by me" het op drie na meest gedraaide nummer van de 20e eeuw op de Amerikaanse radio en tv was. Begin dit jaar voegde de Library of Congress in de VS het nummer toe aan het National Recording Registry.

.

Meer over Ben E.King leest u HIER

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood 

22:48 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.