11-05-15

SoundCloud brengt meer podcasting mogelijkheden

SoundCloud brengt meer podcasting mogelijkheden

.

Wij zijn altijd fan geweest van SoundCloud, en wel omdat het systeem het mogelijk maakt om commentaar te geven bij songs, exact op de plaats waar de song bijvoorbeeld een frisse wending maakt, of een speciale toon raakt. Vele artiesten hebben hun weg gevonden naar SoundCloud, waar je zowel songs kan downloaden als in streaming beluisteren. Ook podcasters hebben er hun onderkomen gevonden - er zijn er nu een 15.000.

.

naamloos.png

.

SoundCloud wil nu die functie nog verder uitbreiden, en stelt de podcasting mogelijkheden open voor iedereen. Iedereen met een microfoon zou iets kunnen gaan opnemen en via SoundCloud publiceren. En dat gratis. Maar er zijn beperkingen.

.

Bij het gratis gedeelte (je moet je wel registreren uiteraard) kan je tot 3 uur audio upoaden per maand. Voor de Pro versie betaal je $55 per jaar, en dan kan je 6 uur uploaden. En Unlimited is $135, waarbij er, zoals de naam zegt, een limiet is op de uploads.

.

Een goede evolutie. Veel mensen associëren podcasten met iTunes, en ze zijn daar verkeerd mee. Apple of iTunes host helemaal geen content, enkel de feed er naartoe. Het heeft wel voor gevolg dat de meeste mensen, wanneer zij een podcast aanbieden, enkel die iTunes link geven, die je dan in iTunes moet openen. Terwijl (en daar hebben wij het al vaker over gehad) er ook RSS- links bestaan, die je in élke feedreader zou kunnen invoeren, en er dus helemaal geen reden is om de mensen te verplichten om met dat log bakbeest van een iTunes te werken.

.

SoundCloud bied ook de mogelijkheid om de uitzending te embedden op een website of posting. Een positieve evolutie!

.

http://www.usatoday.com/story/tech/2015/04/28/soundcloud-dou ...
http://www.soundcloud.com
.

Netties (Hilde Van Gool)

.

tijdsbalkje rood  

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.