03-05-15

Wallonië: DH Radio staakt gepresenteerde programma’s

Wallonië: DH Radio staakt gepresenteerde programma’s

.

Het zit de Belgische IPM Groep maar niet mee als het om radio gaat. Na eerdere mislukkingen met Ciel Radio en Twizz, mag nu ook DH Radio aan het lijstje toegevoegd worden. Afgelopen vrijdag is besloten alle gepresenteerde programma’s te schrappen. Een groot deel van het personeel is ontslagen.

.

DH Radio.jpg

.

DH Radio kwam op 20 januari 2014 op de plek van Twizz. De noodlijdende pop-rockzender werd vervangen door een zender met een meer mainstream popformat en een hoog aandeel aan informatie. Vooral tijdens de ochtend- en avondspits was er veel informatie en gesproken woord te horen. DH Radio moest dan ook een verlengstuk van La Dernière Heure (DH), een populaire krant in Wallonië, worden.

.

Maar na een jaar heeft DH Radio nog geen voet aan de grond weten te krijgen in het Franstalige gedeelte van België. Volgens de laatste luistercijfers scoort de zender 0,2% marktaandeel en luisteren er slechts 13.000 mensen per dag naar de zender. Veels te weinig en daarom heeft IPM besloten in te grijpen.

.

DH Radio2.jpg

.

Sinds maandag 27 april positioneert DH Radio zich als “Music & News”. Alle gepresenteerde programma’s zijn geschrapt. Tussen 6 en 23 uur zijn op de hele uren nieuwsbulletins van 4 minuten te horen. Bij brekend nieuws is er ook een bulletin tussendoor te horen. De rest van de programmering wordt gevuld met non-stop popmuziek.

.

Als gevolg van de veranderingen is een groot deel van het personeel van DH Radio ontslagen.

.

Het grote probleem van DH Radio is de ontvangst. Het station maakt gebruik van een FM-pakket met 19 stadsfrequenties. De meeste zenders hebben ook nog eens een laag vermogen, waardoor de ontvangst slecht is. En om dan met een soortgelijk format op te boksen tegen een reus als Bel RTL was bij voorbaat eigenlijk al gedoemd om te mislukken.

.

RadioNL (Martin Slijper)

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.