02-05-15

VRT volgt Koningin Elisabethwedstrijd op de voet

VRT volgt Koningin Elisabethwedstrijd op de voet

.

De VRT volgt de prestigieuze muziekwedstrijd Koningin Elisabethwedstrijd voor viool 2015 op de voet. Klara, cobra.be, Canvas en Canvas+ slaan de handen in elkaar om de luisteraar, de surfer en de kijker vanop de eerste rij te laten meegenieten.

.

2313549457.jpg

.

De eerste ronde van de Koningin Elisabethwedstrijd gaat van start op maandag 4 mei. Naar goede gewoonte volgt de VRT het prestigieuze concours op de voet, zowel via radio, tv als online.

.

Voor Klara brengt Lut Van der Eycken rechtstreeks verslag uit van de halve finale (11 tot 16 mei) en de finale (25 tot 30 mei). Ze krijgt daarbij de steun van een panel met uitgelezen muziekkenners.

.

Canvas+ (dat is de zender waar je Ketnet op ontvangt en dus zal starten vf 20 uur) en Canvas volgen de halve finale eveneens live en brengen in de finaleweek met Elisabeth Live een avondvullend programma dat de concerten van de violisten combineert met een gevarieerde talkshow.

.

3599967526.jpg

.

Cobra.be is er zelfs al bij vanaf de eerste ronde (4 tot 9 mei) en focust dan op de prestaties van de Belgen in de competitie. De volledige halve finale en de finale worden in livestream uitgezonden.

.

"Elisabeth live", het programma dat verslag uitbrengt van de jaarlijkse Koningin Elisabethwedstrijd, wordt dit jaar gepresenteerd door Vincent Verelst en Katelijne Boon (foto VRT).

.

Vanaf 4 mei gaat in Brussel de eerste ronde van een nieuwe editie van de Koningin Elisabethwedstrijd van start. Dit jaar is de viool aan de beurt. Van 25 tot en met 30 mei vindt de finaleweek plaats. Op Canvas is die week elke avond "Elisabeth live" te zien, een programma dat verslag uitbrengt van de wedstrijd.

.

Vincent Verelst en Katelijne Boon zullen het programma deze keer presenteren. Boon is presentator op Klara en is voor cultuurminnend Vlaanderen al lang geen onbekende meer. Verelst is bij het grote publiek vooral bekend als schermgezicht bij "Vlaanderen vakantieland". Hij vervangt Thomas Vanderveken die het te druk heeft met zijn programma "Alleen Elvis blijft bestaan".

.

Nieuw is de wereld van de klassieke muziek evenwel niet voor Verelst. Net als Vanderveken studeerde hij piano aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Hij is regelmatig te horen als cultuurreporter op Klara en presenteerde ook jarenlang de Top 75 op de radiozender, samen met Vanderveken.

.

Twee Belgen zullen deelnemen aan de eerste ronde van de Koningin Elisabethwedstrijd voor viool. Dat meldt de organisatie. Het gaat om Fien Van den Fonteyne en Hracha Avanesyan. De eerste ronde gaat komende week van start.

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood 

00:01 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.