01-05-15

Kanaal Z beboet voor te veel reclame

Kanaal Z beboet voor te veel reclame

.

De Vlaamse Regulator voor de Media heeft de economische zender Kanaal Z een boete opgelegd van 2.500 euro voor het uitzenden van te veel reclame. Bij een controle van de uitzendingen van 15 januari 2015 van 18 tot 24 uur bleek dat Kanaal Z het toegelaten percentage zendtijd voor reclame heeft overschreden.

.

logo VRM.jpg

.

De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) heeft Kanaal Z een boete opgelegd van 2.500 euro voor het uitzenden van te veel reclame op 15 januari tussen 18 en 24 uur.

.

Het Mediadecreet bepaalt dat het aandeel van televisiereclame en telewinkelspots per uur niet meer dan 20 procent of 12 minuten mag bedragen. Kanaal Z heeft zich niet aan die regel gehouden. Van 19u uur tot 20 uur zond de zender 19 minuten of 31 procent reclame uit. Ook in de andere uurslots werd de 20 procent reclame overschreden.

.

De VRM heeft bij het bepalen van de boete rekening gehouden met de ernst van de inbreuk, de schaalgrootte van de omroep en het gegeven dat het voor Kanaal Z de eerste overtreding van de reclameregels is.(Lees de beslissing)

.

logo kanaalz.gif

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.