30-04-15

Canvas: Bart Schols presenteert "De Afspraak"

Canvas: Bart Schols presenteert "De Afspraak"

.

"De Afspraak" wordt de titel van het actuaprogramma dat Bart Schols zal presenteren op Canvas. Het programma wordt elke weekdag uitgezonden en start een half uur later dan "Terzake" nu. Later op de avond is er binnenkort "Terzake Laat", gepresenteerd door Annelies Beck en Kathleen Cools.

.

bart schols foto VRT.jpg

.

De actuaprogramma's "De Afspraak" en "Terzake Laat" moeten de ankerpunten worden van het vernieuwde Canvas, dat in het najaar van start gaat. Ze worden gemaakt door een gezamenlijke redactieploeg.

.

"De Afspraak" wordt van maandag tot vrijdag uitgezonden om 20.30 uur, een tijdstip dat beter bij het dagritme van de nieuwsconsument moet aansluiten dan het huidige uitzenduur van "Terzake", 20 uur.

.

Bart Schols brengt in "De Afspraak" nieuws en duiding bij politiek, cultuur, wetenschap, economie en sport. Hij ontvangt gasten en doet een beroep op vertrouwde en nieuwe experts.

.

 

Logo Canvas.jpg

.

Later op de avond, in de plaats van "Reyers Laat" is er vanaf het najaar "Terzake Laat". Dat wordt van maandag tot donderdag uitgezonden om 22.45 uur. Kathleen Cools en Annelies Beck presenteren afwisselend het programma, dat de blik al op morgen gericht houdt. Er wordt ook telkens een actua-persoon van de dag uitgenodigd voor een gesprek.

.

"Nog meer dan vroeger in "Terzake" nemen we in "Terzake Laat" de tijd voor een diepgaand gesprek over wat er die dag op het spel stond", zegt Annelies Beck. "Ook is er meer tijd voor een reportage waarin onderwerpen die ons allemaal aanbelangen worden uitgediept en toegelicht."

Ook Kathleen Cools kijkt uit naar het nieuwe laatavondprogramma. "Het gesprek met die dagelijkse centrale gast spreekt me echt aan", zegt ze. "Je kunt er echt alle kanten mee uit: cultuur, wetenschap, politiek, mensen die een grote impact hebben op onze samenleving…. Dat moeten boeiende, fascinerende ontmoetingen worden. Enig pittig weerwerk van de gasten is zeker geen bezwaar."

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.