29-04-15

BBC Three blijft voorlopig On Air

BBC Three blijft voorlopig On Air

.

BBC Three blijft in ieder geval tot eind dit jaar als lineaire tv-zender in de lucht. Voor het in gang zetten van online plannen is meer tijd nodig. De BBC Trust heeft ook tijd nodig.

.

bbc-three-logo.jpg

.

De BBC heeft vorige week besloten om de zender BBC Three in ieder geval tot eind dit jaar in de lucht te houden. De BBC Trust, het onafhankelijke orgaan dat de BBC-directie bindend advies kan geven over voorgenomen plannen, wil nog een tweede publieke consultatieronde houden. Op de eerste kwamen tienduizenden reacties.
.

Indien BBC Three inderdaad een exclusieve online zender wordt in 2016 is deze in België en Nederland ook niet meer beschikbaar voor ontvangst via satelliet (Astra 2 op 28,2° Oost, de uitzendingen zijn FTA-Free To Air) of doorgifte op alle andere netwerken.

.

De meeste online diensten van de binnenlandse BBC-zenders zijn op het Europese vasteland geblokkeerd middels geo blocking. Of het zover komt dat de zender echt verdwijnt, is nog afwachten. Vooralsnog gaat de BBC directie uit van het kunnen doorzetten van deze plannen, maar dit voornemen kan ook nog worden geblokkeerd indien de BBC Trust concludeert dat het Britse publiek dit onwenselijk vindt  De directie van de zender stelt veel meer tijd nodig te hebben om de online plannen voor te bereiden. BBC Three brengt de laatste tijd vooral herhalingen.

.

TotaalTV (Jan-Hein Visser)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.