25-04-15

Eens kijken naar een (jingle) carrousel

Eens kijken naar een (jingle) carrousel

.

Waar blijven ze deze museumstukken halen, zou je wel eens willen weten dat ik zelf van het bestaan er geen weet van had!Gelukkig bracht Jingleweb.nl hierin verandering.

.

Caroussel.jpg

.

Altijd al iets raars willen hebben? Voor 450 euro is het nou niet direct een hebbedingetje te noemen, maar leuk is het wel. Op Ebay wordt een jinglecarousel aangeboden: een rad waarin je jinglecarts kon stoppen. Het lijkt wel een beetje op een jukebox, alleen dan met jinglecarts, die om de beurt werden afgespeeld.

.

In de jaren ’60 was het onderdeel van één van de eerste ‘automatic systems’ bij radiozenders. Swinging Radio England had er eentje op het schip dat in mei 1966 uitzendingen startte voor Engeland. Overdag was er een live-presentatie, ‘s avonds en ‘s nachts werd dan deze helse machine aangezet, en via pulspiepen werd er beurtelings een plaat van band gespeeld en dan weer een jingle.

.

swinging-radio-england.jpg

.

DJ Johnnie Walker (hier op de foto) schreef ooit dat het geweldig was om met een slok whisky op een stoel voor het systeem te zitten en ademloos toe te kijken hoe het uit zichzelf de nonstop muziek verzorgde.

.

Vanaf nu is er mee te bieden op dit systeem, het is van het merk SMC (zoals zeezenderfans weten niet onmiddellijk een garantie voor kwaliteit). Er is nog niet op geboden, doe uw best. Wie nog meer van dit soort systemen wil weten kan HIER terecht.

.

Jingleweb.nl

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.