21-04-15

NL:Artiesten vragen aandacht voor verdwijnen Radio 6

NL:Artiesten vragen aandacht voor verdwijnen Radio 6

.

Diverse artiesten uit de Nederlandse soul & jazz-scene zijn de studio in gedoken om een nieuwe versie van de Tavares-hit 'Don't Take Away The Music' (1976) op te nemen. Hiermee vragen ze aandacht voor het verdwijnen van Radio 6. De landelijke radiozender kost te veel en heeft te weinig luisteraars.

.

logo npo radio 6.jpg

.

De track met bijbehorende video werd gepresenteerd op de dag dat ook veel van de meewerkende artiesten in De Wereld Draait Door te zien waren. Daar werd in een speciale jazz-uitzending ook aandacht besteed aan het verdwijnen van Radio 6.

.

Onder aanvoering van Sven Figee en met New Cool Collective als drijvende motor doken de Friends Of NPO Radio 6 de studio in voor een remake van de Tavares-hit Don't Take Away The Music (1976). De musici vragen aandacht voor het mogelijk verdwijnen van het soul & jazz platform NPO Radio 6 en hopen bij opheffing op een goed alternatief voor het vele Nederlandse Soul & Jazz talent en uiteraard de luisteraars.

.

In de videoclip zijn Ruben Hein, Wouter Hamel, Ntjam Rosie, Typhoon, Ivan Peroti, Pink Oculus, Sarah-Jane, Paul van Kessel, Kim en Thom Hoorweg, Tim Wes, Teus Nobel, Rebekka Ling, Vincent Bergsma (The Cool Quest), Melissa Fortes en Benjamin Hermans New Cool Collective te zien in de Marmalade studio van producer Sven Figee.

.

'Don't Take Away The Music' is nu te downloaden op iTunes en beschikbaar op Spotify.

.

De opbrengst gaat naar het Jeugdcultuurfonds dat zich inzet om muziek- en danslessen in Nederland voor een groot aantal kinderen in een achterstandspositie mogelijk te maken.

.

RadioNL (Martin Slijper)

.

Hoe luisteren in Vlaanderen naar Radio 6?

 

De radioprogramma’s zijn te beluisteren met behulp van een satellietschotel via de Astra 3 (23,5° Oost) in gans Europa én nog wat daarbuiten (de uitzendingen zijn FTA ).Ook via DAB(+) (enkel mogelijk in Vlaanderen vlakbij grensgebieden met Nederland ) en natuurlijk ook online via livestream. Radio 6 heeft geen etherfrequenties voor AM en/of FM.In principe kunnen we dus spreken van een echte Nederlandse digitale (publieke/openbare) zender !

 

 

imagesCAEIQWUB.jpg

 

Luister hier live naar Radio 6.

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.