17-04-15

NL:Vanaf vandaag nieuwe luisterspelserie op NPO Radio 1

NL:Vanaf vandaag nieuwe luisterspelserie op NPO Radio 1

.

Radio 1 start vanaf vandaag (nacht van vrijdag op zaterdag dus) met een nieuwe luisterspelserie. 'De Buitendienst' zal wekelijks in de nacht van vrijdag op zaterdag om middernacht te horen zijn. De serie draait om de fictieve woningbouwvereniging Davati en is gebaseerd op waargebeurde verhalen.

.

logo npo radio 1.jpg

.

De serie staat daardoor dicht bij de actualiteit. “Tijdens het creatieve proces deed zich het bijzondere feit voor dat we door de realiteit werden ingehaald. De malversaties aan de top van grote woningcorporaties werden tijdens het schrijven van het scenario plotseling voorpaginanieuws. Bij de ontwikkeling van De Buitendienst hebben we hierop ingespeeld", aldus regisseur  Justine Pauw.

.

Het scenario voor de serie is geschreven door Peter Römer en Justine Paauw is de regisseur. Onder meer Kees Boot, Yvonne van den Hurk, Katarina Justic, Marcel Hensema, Ariane Schluter, Harry van Rijthoven en Wieteke van Dort spelen een rol in de serie.

.

hoorspeldebuitendienst.jpg

.

'De Buitendienst' volgt 'De Hormoonfabriek' op. Dat hoorspel was 25 weken lang te horen op NPO Radio 1.

.

RadioFreak

.

luisterspel BRT.jpg

.

Hoe NPO Radio 1 (Ned) best ontvangen in Vlaanderen?

.

 

                                                           Radio

Radio1 (Nederland) is op FM (via de ether) in grote delen van Vlaanderen goed tot vrij goed te ontvangen.

.

In de grensstreken (en zelfs daarbuiten met zolder-of buitenantenne) zal je natuurlijk ook kunnen genieten van de Nederlandse digitale (FTA) frequenties via DVB-T (KPN).Er is ook nog DAB (+)...

.

De uitzendingen van NPO Radio 1 (Nederland) zijn ook FTA (Free To Air) en digitaal te ontvangen via de ASTRA 3 (23,5° Oost) satelliet in Europa en nog een stukje daarbuiten.

.

De zender zit bovendien ook bij de analoge (radio) kabel van Telenet (in FM kwaliteit) én bovendien ook digitaal! En tenslotte is er nog het internet (Luister hier live naar NPO Radio 1).

.

luisterspel opname radio jaren '30.jpg

http://hoorspel.startpagina.nl/

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.