09-04-15

Internetradio:'Star Radio' onaire !

Internetradio:'Star Radio' onaire !

.

Vanuit zijn thuisbasis in Putte startte Benny ‘Baeten’ Geens Star Radio op, een online radiostation dat zich voortaan wil verankeren in de streek.

.

Star_Radio-1.jpg

De Star radioploeg (Foto: Kristof Van Rompaey)

.

Na heel wat jaren afwezigheid in het medialandschap, keert Benny  Geens uit Putte,  geboren en getogen is in Herentals, nu terug met een uniek initiatief. Op de radio staat hij bekend onder zijn pseudoniem, Benny Baeten. “Jaren maakte ik professionele radio voor verschillende zenders”, legt hij uit. “Maar na een tijd was de fut eruit, ik zag niet meteen een toekomst in het vak. Dankzij de opkomst van internetradio, zag ik wél een kans om met hernieuwde moed aan iets nieuw te beginnen.”

.

Enkele maanden geleden waren de eerste proefuitzendingen van Star Radio een feit. Ondertussen wordt er stevig verder gesleuteld aan het platform. Aan ideeën ontbreekt het Geens en zijn team van vrijwilligers zeker niet. “Wat muziek betreft, beperken we ons niet louter tot één genre”, legt hij uit. “Alle genres krijgen bij ons een plaats. Star Radio moet een familiale zender worden. We willen er ook voor zorgen dat er een breed aanbod aan nieuws en activiteiten uit de regio aan bod komt. We mikken voornamelijk op het gebied Aarschot-Mechelen-Leuven, met veel aandacht voor de gemeentes binnen dat gebied. In de daluren werken we met gesyndiceerde uitzendingen van professionele radiomakers.”

.

En de ambities gaan verder dan zuiver internetradio. “In 2017 vindt opnieuw een erkenningsronde voor de FM-Frequentie plaats”, gaat Geens verder. “We hopen tegen dan een sterk dossier te kunnen indienen, zodat we kunnen meedingen naar onze eigen frequentie op FM.”

.

Geens kan rekenen op de hulp van een aantal trouwe vrijwilligers. Zoon Kevin ontfermt zich over het technische luik, zijn vriendin, Evelyn de Pon, maakt deel uit van het promoteam. Voor de bouw van de website kon Geens rekenen op de vrijwillige hulp van webdeveloper Ken Verhaegen uit Heist-op-den-Berg. “Maar iedereen die wil meewerken, is meer dan welkom.”

.

www.starradio.be

.

Star radio logo.jpg

.

Gazet Van Antwerpen (Kristof Van Rompaey)

.

tijdsbalkje rood.

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.