20-04-15

Een op de vijf tv's die dit jaar wereldwijd wordt verkocht zal een ultra hd-model zijn.

Een op de vijf tv's die dit jaar wereldwijd wordt verkocht zal een ultra hd-model zijn.        

.

De HD televisie is nog geheel ingeburgerd en hop...

.

lg-ultratv.jpg

.

Dat verwachten bronnen in de tv-industrie, meldt het Taiwanese Digitimes

.

Vooral in Noord-Amerika en China zouden consumenten behoefte hebben aan een televisie met een hogere resolutie. In totaal wordt verwacht dat in 2015 zo'n 200 miljoen tv's worden verscheept, waarvan 40 miljoen ultra hd-exemplaren.

.

Ultra hd-tv's hebben een resolutie van 3840 bij 2160 pixels, en tonen daardoor vier keer zo veel pixels als full hd-tv's met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Op diensten als Netflix verschijnen steeds meer titels in ultra hd-kwaliteit, al zijn traditionele tv-zenders voorlopig nog niet in de hogere kwaliteit beschikbaar.

.

Volgens de bronnen van Digitimes is het maken van ultra hd-tv's nog ongeveer 1,15 keer zo duur als de productie van full hd-modellen. De consumentenprijzen liggen echter 1,5 keer hoger, dus de winstmarge voor fabrikanten is een stuk groter. 

.

Consumenten kopen steeds grotere tv's en kiezen daardoor ook eerder modellen met hogere resolutie, verwachten de bronnen. In Europa zou de verkoop van ultra hd-tv's echter een stuk minder snel stijgen dan in Amerika.

.

Wat is het nut van ultra hd, oled en gebogen schermen?

.

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.