14-04-15

"The Muppet show" opnieuw op TV?

"The Muppet show" opnieuw op TV?

.

Het Amerikaanse tv-netwerk ABC heeft een pilootaflevering van een nieuw seizoen van "The Muppet show" besteld. Dat melden verschillende Amerikaanse media. Het is 19 jaar geleden dat nieuwe afleveringen over de avonturen van Miss Piggy en co zijn gemaakt.

.

mup.jpg

.

Veel details over de pilootaflevering zijn nog niet bekend. Wel staat vast dat de verhaallijnen van de hand van Bill Prady zijn. Hij is één van de bedenkers van de succesvolle serie "The big bang theory" en werkte in het verleden al verschillende keren mee aan scenario's voor onder meer theaterstukken en specials over de Muppets.

.

De Muppets zagen het levenslicht in 1955 als geesteskinderen van wijlen Jim Henson. Tot 1961 verschenen ze in het programma "Sam and friends". Daarna doken ze op in praatprogramma's en reclamespots. In 1969 werden ze een vast onderdeel van "Sesame street" in de VS.

.

Tussen 1976 en 1981 kregen de Muppets hun eigen programma onder de noemer "The Muppet show". Later volgden verschillende films. In 1996 maakte ABC een eerste keer een nieuw seizoen van "The Muppet show", maar dat telde slechts tien afleveringen. Nu probeert het netwerk het dus opnieuw. Wanneer de nieuwe pilootaflevering op de buis komt, is niet duidelijk.

.

                

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.