07-04-15

Het Vlaams parlement trok nu ook naar Youtube

Het Vlaams parlement trok nu ook naar Youtube

.

Het Vlaams parlement lanceerde vrijdag 3 april j.l.een nieuwe website met ook een bijhorend Youtube-kanaal. ‘Transparant, toegankelijk, open en sociaal waren de sleutelwoorden’, liet voorzitter Jan Peumans weten.

.

Het gaat dus direct niet over muziek of satelliet maar het is toch ook wat media.

.

2270687736.jpg

.

De uitzending van de plenaire vergadering en de belangrijkste commissies verhuist naar Youtube. Nieuw is dat daar ook vergaderingen kunnen worden herbekeken.

.

Op de website zelf werd de informatie - onder meer de agenda, de samenstelling van de verschillende organen en de schriftelijke vragen - op een overzichtelijker manier gerangschikt. Wie dat wil kan met de ‘Blijf op de hoogte’-knop de initiatieven van de volksvertegenwoordigers en de parlementaire werkzaamheden volgen.

.

‘Aan de nieuwe website liggen heel wat onderzoeken aan de basis: naar toptaken, gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid, deelbaarheid. Daaruit blijkt dat de bezoeker vooral op zoek is naar de volksvertegenwoordigers, de agenda van de vergaderingen en de parlementaire documenten. Deze informatie staat op de nieuwe website dan ook prominent op de homepagina’, stelt Peumans.

.

.

De Standaard

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.