05-04-15

N:Radiotunes nu ook via een draaiorgel

NL:Radiotunes nu ook via een draaiorgel

.

Leuk berichtje dat we vonden bij de collega's van Jingleweb.nl.Niet zo alledaags als je het mij vraagt.Waarover het juist gaat?

.

fietsende-aap.jpg

.

De finish-tune en de programma-tune van NOS Radio Tour de France zijn sedert eind maart in een wel heel bijzondere versie te horen. En wel gespeeld door … een draaiorgel!

.

Wie ze wil 'live' horen gaat naar het prachtige Museum Speelklok in Utrecht. Dat museum staat sinds 26 maart stil bij het feit dat het op die dag nog maar 100 dagen duurde voordat de Tour de France in die stad begint. In het museum staat een draaiorgel dat uitsluitend wordt aangedreven door een wielrenfiets. Iedereen mag er op gaan zitten, maar moet dan wel even trappen. En als je trapt, draait het orgel. En draait het orgel, dan hoor je een Tour-tune. Twee ervan zijn bekend van de radio: de ene is de finishtune van NOS Radio Tour de France, dus Tarantuella van trompettist Rein van den Broek, sinds 1983 in gebruik op de radio.

.

De andere is de begin- en eindtune: Trumpet Cross, van diezelfde Rein van den Broek. Exclusief voor de collega's van Jingleweb heeft het museum een opname gemaakt van beide tunes die worden gespeeld op het orgel Limonaire Freres.

.

museum-speelklok.jpg

.

Jingleweb was zeer dankbaar trouwens aan het Museum Speelklok want je kan ze HIER horen. De Tourkaravaan is van 1 tot 6 juli in Utrecht. Tot na De Tour kan iedereen in het museum deelnemen aan een sportieve tour met een Frans tintje.

.

Jingleweb

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.