04-04-15

Franstalige radio's in het Brusselse met hoger vermogen

Franstalige radio's in het Brusselse met hoger vermogen

.

De uitzendsterkte van de Franstalige radiozenders in Brussel is vorig jaar opnieuw verhoogd. Vlaanderen heeft daarom een procedure opgestart bij de Raad van State. Dat heeft Vlaams minister van Media Sven Gatz (Open VLD) in het Vlaams Parlement gezegd.

.

395346480.jpg

.

De zogenaamde FM-oorlog is een probleem dat al jarenlang aansleept in Brussel. De FM-radioband zit er te vol, waardoor vooral de Vlaamse radiozenders in verschillende delen van het gewest moeilijk te ontvangen zijn.

.

Eind 2013 ondertekende toenmalig Vlaams minister van Media Ingrid Lieten (SP.A) een akkoord met de Franse gemeenschap. De frequenties zouden worden opgelijst en er zou een echte samenwerking komen over de toekomstige verdeling.

.

Volgens minister Gatz wordt dan ook volop overlegd tussen beide partijen, maar toch heeft de Franse gemeenschap vorig jaar eenzijdig beslist de uitzendsterkte van verschillende frequenties te verhogen. De Vlaamse gemeenschap heeft daarom een procedure bij de Raad van State opgestart. Gatz wil de komende maanden nog steeds inzetten op overleg met de Franstalige collega's, "maar op een gegeven moment moeten problemen, ook al slepen ze al bijzonder lang aan, wel eens hun beslag kennen", besluit hij.

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.