08-04-15

Canvas:Vincent Verelst en Katelijne Boon presenteren "Elisabeth live"

Canvas:Vincent Verelst en Katelijne Boon presenteren "Elisabeth live"

.

"Elisabeth live", het programma dat verslag uitbrengt van de jaarlijkse Koningin Elisabethwedstrijd, wordt dit jaar gepresenteerd door Vincent Verelst en Katelijne Boon. Dat heeft Canvas bekendgemaakt.

.

3599967526.jpg

.

Op 4 mei gaat in Brussel de eerste ronde van een nieuwe editie van de Koningin Elisabethwedstrijd van start. Dit jaar is de viool aan de beurt. Van 25 tot en met 30 mei vindt de finaleweek plaats. Op Canvas is die week elke avond "Elisabeth live" te zien, een programma dat verslag uitbrengt van de wedstrijd.

.

1050271017.jpg

.

Vincent Verelst en Katelijne Boon zullen het programma deze keer presenteren. Boon is presentator op Klara en is voor cultuurminnend Vlaanderen al lang geen onbekende meer. Verelst is bij het grote publiek vooral bekend als schermgezicht bij "Vlaanderen vakantieland". Hij vervangt Thomas Vanderveken die het te druk heeft met zijn programma "Alleen Elvis blijft bestaan".

.

Nieuw is de wereld van de klassieke muziek evenwel niet voor Verelst. Net als Vanderveken studeerde hij piano aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Hij is regelmatig te horen als cultuurreporter op Klara en presenteerde ook jarenlang de Top 75 op de radiozender, samen met Vanderveken.

.

Niet alleen op Canvas kunnen liefhebbers de Koningin Elisabethwedstrijd op de voet volgen. Ook Klara, cobra.be en Canvas+ (het oude kanaal van Op12) brengen uitgebreid verslag van de wedstrijd uit.

.

vio.jpg

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood

.

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.