02-04-15

Satelliet:BBC World News HD ongecodeerd op Astra 1 (19,2° Oost)

Satelliet:BBC World News HD ongecodeerd op Astra 1 (19,2° Oost)

.

TV kijkers met satellietontvangst aan boord kunnen voorlopig als enige in België en Nederland naar de HD-versie van het internationale nieuwskanaal BBC World News kijken in echte HD.Gisteren was het 1 april maar...het is heus geen grap! 

.

channel_bbcworldnews HD.jpg

.

De zender is via de Astra1-satelliet op 19,2 ° Oost ongecodeerd te ontvangen. De HD-zender is al langere tijd in de lucht, maar was tot nu toe alleen in het Midden-Oosten, Azië en Noord-Amerika inclusief Amerika en Canada te bekijken.

.

De HD-zender is onder de zendernaam BBC World News Europe HD ongecodeerd (Free To Air) via de uitzendfrequentie 11.229 GHz.(V) met SYM: 22000 en FEC 2/3 (DVB-S2 – 8PSK) te ontvangen. Er wordt uitgezonden in het beeldformaat 1080i met 8,6 Mb/s bandbreedte. Bij de zender is een 192 Kbit/s AC3-geluidstream beschikbaar.

.

BBC Word news today hd.jpg

.

BBC heeft voor de Europese distributie van BBC World News HD voor de Astra1-satelliet gekozen. SES en BBC werken al langere tijd met de satellietverspreiding van tv- en radiokanalen van de Britse omroep samen. BBC World News is geen publiek Brits tv-kanaal, maar is onderdeel van het commerciële BBC News Ltd.

Colin Lawrence – directeur distributie bij BBC News – ziet HD als een logische volgende stap in Europa: "We hebben in content en presentatie geïnvesteerd. Dat heeft ervoor gezorgd dat het aantal kijkers in 2014 is gestegen. Nu HD onbetwist de nieuwe uitzendstandaard is, willen we de Europese kijkers BBC World News ook in HD-kwaliteit aanbieden."

.

Op de Astra1-satelliet (19,2° Oost) zijn tientallen HD-zenders – vooral van de Duitse publieke omroepen ARD en ZDF – ongecodeerd te ontvangen. Ruim 47 miljoen huishoudens kijken in Europa HD-zenders via de Astra1-satelliet. SES zendt wereldwijd via haar satellieten ruim achttienhonderd HD-zenders uit. Via in Europa te ontvangen SES-satellieten gaat het om meer dan vijfhonderd zenders. Uiteraard zijn de meeste wel gecodeerd maar er is meer dan voldoende HD ter beschikking die FTA (Free to Air) uitzenden.

.

Wie geen satellietschoteltje staan heeft kan ook de zender live in HD ontvangen ttz. bekijken, maar dan wel via het internet.

Klik daarvoor HIER.

.

TotaalTV (Jarco Kriek)

.

tijdsbalkje rood

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.