10-04-15

VK:Licenties Absolute Radio, Classic FM en Talksport 5 jaar verlengd

VK:Licenties Absolute Radio, Classic FM en Talksport 5 jaar verlengd

.

De landelijke commerciële radiostations Absolute Radio, Classic FM en Talksport mogen ook de komende vijf jaar blijven uitzenden in het Verenigd Koninkrijk. De licenties zijn automatisch verlengd door de overheid. Ook van een zestigtal lokale radiostations wordt de licentie verlengd.

.

10978659_1556048251279331_8769614534387151800_n.jpg

.

Normaal gesproken dienen radiostations zelf een verzoek in te dienen bij mediaregulator Ofcom om hun licentie te laten verlengen. In veel gevallen wordt er zelfs een verdeelprocedure opgestart, waarbij ook andere partijen zich kandidaat kunnen stellen voor de licentie.

.

Naar aanleiding van een consultatie door de overheid is besloten om de licenties nu automatisch te verlengen. Veel radiostations zitten momenteel opgescheept met dubbele distributiekosten, namelijk FM/AM en DAB. Ed Vaizey, minister van Cultuur: “Wij denken dat deze belangrijke wijziging de hele commerciële radiowereld ondersteund en zorgt voor de nodige stabiliteit gedurende de migratie naar digitale radio.”

.

Absolute Radio en Talksport zenden in het Verenigd Koninkrijk via de middengolf uit. Classic FM heeft een landelijk dekkend FM-net. Daarnaast zijn deze radiostations in vrijwel heel het Verenigd Koninkrijk via DAB te ontvangen.

.

RadioNL (Martin Slijper)

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.