30-03-15

NL:Voorjaarscampagne Digital Radio+ van start

NL:Voorjaarscampagne Digital Radio+ van start

.

Vorige week is de voorjaarscampagne voor Digital Radio+ (DAB+) van start gegaan op de landelijke radiostations. Hierin worden luisteraars gewezen op de voordelen van digitale radio. De voorjaarsspot op de radio is één van de campagnes die dit jaar gelanceerd worden voor DAB+.

.

digital radio.jpg

.

Ook van de nieuwe spot is de audiodrager gebaseerd op de evergreen Let’s get Physical van Olivia Newton John. Voormalig radiodeejay Leo van der Goot sprak ook deze spot in.

.

Dit jaar worden er opnieuw diverse activiteiten georganiseerd om de bekendheid van DAB+ te vergroten. Zo zal er tijdens de AutoRAI een presentatie worden gehouden om de automobielindustrie te informeren over digitale radio. Ook gaat minister Kamp in gesprek met de autobranche om meer nieuwe auto’s standaard te leveren met een DAB+radio.

.

In juni gaat de website voor Digital Radio+ op de schop. Dit komt mede doordat er een Europees logo ingevoerd gaat worden voor Digital Radio. Van 5 tot en met 9 oktober wordt opnieuw “De week van de digitale radio” gehouden.

.

Klembord01.jpg

Klik en luister naar het spotje !

.

Daarnaast zijn op de radio het hele jaar door reclames te horen voor DAB+. In juli en december zal er ook weer een tv-commercial te zien zijn op de verschillende zenders.

.

Dit jaar wordt het aanbod via DAB+ verder uitgebreid met regionale radiostations. Inmiddels zijn in zuidwest-Nederland de regionale publieke radiostations al via DAB+ te ontvangen. De rest van Nederland volgt later dit jaar. Ook starten dan de regionale commerciële stations.

.

DAB.jpg

.

RadioNL  (Martin Slijper)

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.