03-04-15

VRT:Deredactie.be nu ook als nieuwsapp beschikbaar

VRT:Deredactie.be nu ook als nieuwsapp beschikbaar

.

Vorige vrijdag lanceerde VRT Nieuws de "deredactie.be-nieuwsapp". Deze nieuwe applicatie bouwt verder op het concept en stijl van de mobiele site van deredactie.be, die vorig jaar vernieuwd werd. De nieuwe app voegt daar een nog betere gebruikservaring aan toe, en zorgt ervoor dat je berichten en video’s nog sneller kan bekijken. De nieuwsapp werd ontwikkeld voor het Apple- én Android- platform, en is gratis te downloaden.

.

app's de redactie.be.jpg

De app van deredactie... sneller dan je denkt (klik op de afbeelding voor extra journaal)

.

"De Vlaming wil op elk moment van de dag geïnformeerd blijven en in alle omstandigheden toegang hebben tot nieuws en informatie", legt Emmanuel Rottey, hoofdredacteur online en sociale media van VRT Nieuws uit.

.

"De smartphone is intussen al lang geen luxeproduct meer: in 2014 waren er voor het eerst meer smartphones dan klassieke gsm’s in Vlaanderen. Met de nieuwe "deredactie.be-nieuwsapp" wil VRT Nieuws die vele smartphonegebruikers nog beter bedienen, en dus de informatieopdracht van de openbare omroep nog beter invullen."

.

De nieuwe applicatie is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen de teams van het Digitale Productiecentrum van de VRT en de onlinenieuwsredactie. De komende maanden zal de applicatie nog verder ontwikkeld worden en volgen nog verschillende updates.

.

google play.pngapp store.png

Klik op het gewenste om te installeren

.

Wat kunt u ontdekken?

.

  • De app geeft u in één oogopslag de belangrijkste hoofdpunten mee. Als u naar beneden scrolt, krijgt u meer: de recentste nieuwsberichten van deredactie.be en sporza.be, video’s, interessante quotes of tweets.
  • Maar de app biedt ook de mogelijkheid om dieper te duiken in specifieke verhalen, via het menu. De meest actuele onderwerpen van de dag staan er gebundeld, of u kan via een van de vele categorieën op ontdekking gaan.
  • De app is ook de ideale plek om de recentste programma’s te herbekijken: integraal of opgeknipt. U vindt ze terug in het menu.
  • Alle artikels kunt u ook delen met uw vrienden.

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood 

00:01 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.