02-04-15

Nieuw Europees logo Digital Radio DAB+ én ook nieuwe campagne

Nieuw Europees logo Digital Radio DAB+ én ook nieuwe campagne

.

Sedert vorige week is een nieuwe radiocampagne van Digital Radio plus te horen. Daarnaast komt een nieuw logo voor digitale etherradio DAB+, dat in vrijwel heel Europa wordt gehanteerd.

.

digitalradioeurope.jpg

.

In de spotjes komen een aantal van de voordelen van DAB+ naar voren om de bekendheid nog verder te vergroten. DAB+, in Nederland officieel Digital Radio Plus genoemd, moet als opvolger van FM meer keuze en betere ontvangst bieden. Ook moet de geluidskwaliteit veel beter zijn dan FM, maar daarover verschillen de meningen vooralsnog. Weliswaar is ontvangst digitaal, maar zitten veel zenders nu met de bitrate tamelijk laag.

.

DAB+ krijgt een nieuw logo voor digitale etherradio dat in vrijwel heel Europa gebruikt gaat worden. Momenteel heeft elk land nog zijn eigen, wat tot veel verwarring leidt. Naast een nieuw logo komt er ook een Europese standaard (specificatie) voor digitale ontvangers die geschikt zijn voor FM, DAB en DAB+. Wie een dergelijke radio koopt is ervan verzekerd goede digitale ontvangst te hebben, mits er een DAB(+) signaal in de lucht is.

.

Radiomerken die aan deze standaard voldoen, mogen het Europese digitale radiologo op hun verpakking zetten. Aan de uitzendstandaard wijzigt niets, maar wel degelijk bestaan in Europa  verschillen in de kwaliteit. Zo wordt in Nederland door veel stations met 64 Kbps uitgezonden in het AAC+ format, terwijl diverse andere landen, waaronder Duitsland, voor muziekzenders daarbij een minimale bitrate van 96 Kbps hanteren,

.

digitradio.jpg

.

TotaalTV (Jan-Hein Visser)

.

tijdsbalkje rood 

.

00:04 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.