28-03-15

Satelliet: Astra 1-Spaanse zender Andalucía TV is terug !

Satelliet: Astra 1-Spaanse zender Andalucía TV is terug !
.
Deze keer goed nieuws voor wie als satellietliefhebber houdt van Spaanse televisie want de Spaanse zender Andalucía TV die eerder dit jaar verdween van de satelliet, kwam na vele protesten weer terug.Zowel op de Hispasat (een satelliet positie die minder populair is in onze regionen) en de toch wel populaire Astra 1 (19,2° Oost). Dat is opmerkelijk omdat in het verleden vrijwel alle andere Spaanse regionale zenders van de satelliet zijn verdwenen.
.

andalucia television logo.png

 
.
Andalucía TV is de zender van Canal Sur uit de zuidelijkste provincie van Spanje en biedt een mix van programma's van de twee kanalen zoals die in het gebied zelf via de ether en kabel worden uitgezonden. Het verdwijnen van de zender op satelliet begin januari bracht zoveel protest teweeg dat de zender heeft besloten om terug via de Astra 1(19,2° Oost) te gaan uitzenden.De zender brengt een mix van de programma's van Canal Sur TV en Canal Sur 2
.
Helaas geldt dit voor vele andere Spaanstalige zenders niet. Sinds de grote economische crisis staakten omroepen uit ondermeer Madrid en Catalunya (Barcelona) en Valencia hun uitzendingen. De alternatieven zijn alleen nog via het internet als stream. Ze bieden daarbij meestal amper bruikbaar kijkmateriaal.Hetzij door geoblocking of hetzij doordat de stream simpelweg faalt en/of heel slecht beeld oplevert.
.

andalucia.jpg

.
 
Voor wie geen beeld meer heeft op oudere opgegeven frequentie van Andalucía TV moet zeker en vast een nieuwe frequentiescan doen.Wie zelf de zenders manueel opzoekt moet het Spaanse kanaal op een nieuwe frequentie opzoeken. 
.
Naast Andalucía TV zijn trouwens ook nog TVG uit Galicië (een regio in het noordwesten van Spanje) evenals de publieke nationale Spaanse zenders TVE Internacional en TVE Canal 24 Horas via de Astra-1 positie FTA (Free To Air) te ontvangen
.
De nieuwe frequentie van Andalucía TV op de Astra 1( 19,2° Oost) is 11.156 GHz. (V) met SYM: 22000 en Fec 5/6
.
Wie deze zomer Spanje gaat opzoeken kan meteen alweer wat zijn Spaanse talenknobbel wat opfrissen!
.
Satellite Magazine (Jan-Hein Visser)
.
tijdsbalkje rood 

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.