24-03-15

Hotbird (13° Oost): SRF Info HD is van start gegaan

 

Hotbird (13° Oost):SRF Info is van start gegaan
.
Zoals eerder al gemeld is de Zwitserse nieuwszender gisteren officieel begonnen met haar uitzendingen in HD-kwaliteit. SRF Info HD is via de Eutelsat 13 oost (de vroeger genoemde Hotbird dus)op 12.399 GHz.te ontvangen. Enkel de sportprogramma's worden gecodeerd, de rest dus niet.
.

SRF HD Logo.jpg

.
 
Met het toevoegen van SRF Info in HD-kwaliteit heeft de Zwitserse publieke omroep (Schweizer Radio und Fernsehen) nu al haar zeven kanalen in HD-kwaliteit via de satelliet, en in Zwitserland via alle kabel, glasvezel en ADSL-netwerken. De SD-varianten worden bovendien over een jaar uitgezet.
.
 
De programma's op SRF Info HD zijn voor het overgrote deel free to air. Dat geldt helaas niet voor SRF 1 HD, SRF Zwie HD, RTS Un HD, RTS Deux HD en RSI La 1 en RSI La 2. Die kanalen zijn gecodeerd en alleen met een voor Zwitsers beschikbare Viaccess Smartcard te bekijken. Dat heeft te maken met auteursrechtelijke beperkingen en de financiering van de distributie, die alleen voor Zwitserland is bedoeld.
.
Zwitsers in het buitenland kunnen, zover het bereik van Eutelsat 13° Oost gaat, legaal een smartcard verkrijgen. SRF Info HD brengt nieuws, weerberichten, cultuur, religieuze programma's, talkshows en themaprogramma's in het Hoogduits, Zwitsers-Duits, Retroromaans en de Zwitsers-Franse taal. Ideaal dus voor liefhebbers, schotelbezitters die daar willen op vakantie gaan en om even voordien al een graantje mee te pikken vanop de thuisbasis.
.
Praktisch
.
Eutelsat 13° Oost (Hotbird) op 12.399 GHz.(H) DVB-S, met SYM:27.500 en FEC:3/4
.

Klembord01.jpg

.
Overigens zijn alle Zwitserse radio's te ontvangen via de 13° Oost, deze zijn niet gecodeerd en zijn dus Free To Air.
.
Satellite Magazine (Jan-Hein Visser)
.
tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.