20-03-15

NL:Radio 6 startte deze morgen met De Zwarte Lijst

NL:Radio 6 startte deze morgen met De Zwarte Lijst

.

De Nederlandse soul- en jazzzender NPO Radio 6 moet een digitaal themakanaal worden van de NPO en stoppen in de huidige vorm. De kosten, ruim 3 miljoen euro per jaar, wegen niet op tegen het aantal luisteraars (0,3% marktaandeel). Toch gaan de programmamakers onverminderd door. Vandaag startte 'De Zwarte Lijst' op Radio 6.

.

logo npo radio6.jpg

 .

Vanaf deze morgen- vrijdag 20 maart- tot en met zaterdag 28 maart zendt Radio 6 de De Zwarte Lijst uit. Dat is de lijst vol soul- en jazzmuziek., samengesteld door Radio 6 met hulp van de luisteraars. Radio 6 startte deze ochtend om 09,00 uur voor de zesde keer met de lijst.

.

De Zwarte Lijst dus en acht dagen lang op Radio 6. En op zaterdagavond op NPO 3 (Nederland 3) zendt de NTR ook een tv-programma uit vol muziek, bijzonder archiefmateriaal, reportages en mooie verhalen uit de soul- en jazzgeschiedenis.

.

Ontwerper Hans Ubbink vertelt over de invloed van soul en hiphop op de mode, muzikant Dave von Raven van De Kik geeft toe wie zijn favoriete Zwarte Lijst-held is en Leo Blokhuis geeft les over de muziekgeschiedenis. Sylvana Simons presenteert het geheel aan elkaar vanaf 22.40 uur op NPO 3. In Vlaanderen natuurlijk te bekijken via BelgacomTV en Telenet (analoog en digitaal).Wie een schoteltje staan heeft naar de Astra 3 (23,5° Oost) en abonnee is van TV Vlaanderen kan ook meekijken.Wie in het grensgebied met Nederland woont kan natuurlijk ook kijken via DVB-T.Alhoewel...de (ongecodeerde) TV signalen gaan heel ver tot in Vlaanderen !

.

78t platendraaier.jpg

.

De bijna 65-jarige Stevie Wonder is dit jaar hofleverancier, hij staat 46 keer in de lijst. Nina Simone heeft 22 noteringen. Opvallend is het aantal songs van Nederlandse makelij. Maar liefst 160 titels zijn van Nederlandse artiesten waaronder veel nieuwe en voormalige Radio 6 Soul & Jazz talenten als Paul van Kessel, Cool Quest, Bruut, Jungle By Night, Kovacs, Kris Berry en Melissa Fortes.

.

Maar ook Wouter Hamel (14x), Ruben Hein (9x), Caro Emerald (8x), New Cool Collective (7x) en Sabrina Starke (7x) zijn zeer goed vertegenwoordigd in De Zwarte Lijst. De hoogst genoteerde Nederlander is Kyteman, hij staat op nummer 8 met ‘Sorry’.

.

4199435130_6.jpg

.

De Top 10 van de Zwarte Lijst

.
   1 Marvin Gaye - What's going on
   2 Otis Redding - (Sittin' on) The dock of the bay
   3 Bill Withers - Ain't no sunshine
   4 Sam Cooke - A change is gonna come
   5 Stevie Wonder - Superstition
   6 Amy Winehouse - Back to black
   7 Marvin Gaye - Let's get it on
   8 Kyteman - Sorry
   9 Mark Ronson ft. Bruno Mars - Uptown funk!
  10 Temptations - Papa was a rollin' stone

.

Zondag 29 maart staat van 10.00 tot 20.00 uur in het teken van The Day After: het beste uit de Zwarte Lijst in combinatie met songs die het net niet gehaald hebben.

.

radio luisteren transistor.jpg

.

RadioNL (Martin Slijper)

.

afstemschaal radio-2.jpg

 .

Hoe luisteren in Vlaanderen naar Radio 6?

.

De radioprogramma’s zijn te beluisteren met behulp van een satellietschotel via de Astra 3 (23,5° Oost) in gans Europa én nog wat daarbuiten (de uitzendingen zijn FTA ).Ook via DAB (+) (enkel mogelijk in Vlaanderen vlakbij grensgebieden met Nederland ) en natuurlijk ook online via livestream. Radio 6 heeft geen etherfrequenties voor AM en/of FM.In principe kunnen we dus spreken van een echte Nederlandse digitale (publieke/openbare) zender !

.

Luister hier live naar Radio 6

.

tijdsbalkje rood 

09:05 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.