30-03-15

Satelliet:SES bereikt driehonderd miljoen huishoudens

Satelliet:SES bereikt driehonderd miljoen huishoudens

.

De satellieten van het Luxemburgse bedrijf SES bereiken wereldwijd drie miljoen huishoudens. Meer dan een miljard mensen kijken en luisteren zenders via deze satellieten.

.

ses astra logo.jpg

.

Het grootste bereik heeft SES in Europa. Direct via de satelliet consumeren 65 miljoen huishoudens tv- en radiozenders via de satelliet. De Astra1 (19,2° Oost)-satelliet is de meest bekeken satellietpositie. Via DVB-T, kabel en IPTV worden in Europa meerdere zenders die afkomstig van de SES-satellieten zijn aan 89 miljoen huishoudens doorgegeven. Hierdoor komt het totale bereik in Europa op 154 miljoen huishoudens. Noord-Amerika volgt met 84 miljoen huishoudens. SES heeft de cijfers onlangs in de jaarlijkse Satellite Monitor bekendgemaakt.

.

Draaiende schotelantenne.gif

.

SES maakt in de Satellite Monitor geen gedetailleerde bereikcijfers voor de Benelux-markt bekend. Enkele jaren geleden schrapte SES het Benelux-kantoor in Hilversum. Sindsdien zijn er geen bereikcijfers voor Nederland en België meer openbaar gemaakt. Omdat ook M7 Group – eigenaar van de Nederlandse en Belgische satelliettelevisieaanbieders CanalDigitaal, TV Vlaanderen en TéléSAT – geen abonneecijfers bekendmaakt, is onduidelijk hoeveel huishoudens in Nederland en België rechtstreeks via de schotelantenne naar tv- en radiozenders kijken en luisteren.

.

schotel.jpg

.

TotaalTV (Jarco Kriek)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.