16-03-15

VRT best geen sport-en entertainmentzender

VRT best geen sport-en entertainmentzender

.

Vlaams minister van Media Sven Gatz (Open VLD) vindt dat de VRT geen sport- en entertainmentzender moet zijn. ‘Ik ben ook een voetbalfan, maar het is wat te veel van het goede aan het worden’, zegt hij in een interview met De Zondag.

.

nieuws gatz.jpg

.

De openbare omroep is volgens Gatz aan het evolueren naar een sport- en entertainmentzender. ‘De VRT moet keuzes maken’, klinkt het. Al behouden entertainment en sport voor hem wel een ondersteunende rol.

.

Voorts wil Gatz dat de werving van reclame-inkomsten beperkt wordt: ‘de grijze zone moet kleiner’. Hij vraagt zich ook af of de VRT op haar digitaal platform alles gratis moet blijven aanbieden. ‘Ik vind van niet. Dat is oneerlijke concurrentie. Informatie moet wel gratis blijven. Maar behoren weekendinterviews en opiniestukken tot het informatieluik?’. Eerder had de minister zijn visie daarover al gegeven in de commissie Media.

.

Daarnaast streeft Gatz naar een gezond radiolandschap: ‘De VRT heeft vandaag een marktaandeel van meer dan zestig procent. Je kan je afvragen of dat gezond is’, luidt het. Tot slot verklaart hij open te staan voor een debat over een eventuele verkoop van de commerciële zender MNM.

.

De Standaard

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.