10-03-15

Loïc Nottet (RTBF) met "Rhythm inside" naar het Songfestival

Loïc Nottet (RTBF) met "Rhythm inside" naar het Songfestival

.

De 18-jarige Loïc Nottet (foto RTBF) vertegenwoordigt België midden mei op het 60e Eurovisiesongfestival met het nummer "Rhythm inside". Het nummer van de zilveren medaille van de voorbije editie van "The voice Belgique" van RTBF is geen typisch Songfestivalnummer, maar net dat moet Nottet onderscheiden van de rest van het deelnemersveld.

.

source.jpg

.

De 18-jarige Loïc Nottet stelt vanavond zijn nummer "Rhythm inside" integraal voor op de RTBF-zender La Une. De zilveren medaille van "The voice Belgique" componeerde de muziek van het lied zelf, zijn mentor uit de talentenjacht, Beverly Jo Scott, schreef de tekst.

.

"Onze eerste doelstelling was om een nummer te kiezen dat absoluut niet klinkt als een typisch Songfestivallied. De leefwereld van Loïc Nottet staat heel ver af van het Songfestival", zegt Philippe Coppens van platenfirma Sony Music Entertainment in "De ochtend" op Radio 1.

.

Loïc Nottet toonde tijdens "The voice Belgique" dat hij niet alleen goed kan zingen, hij kan ook bijzonder goed dansen. "Na zijn tweede plaats in de talentenjacht zijn we vorige zomer gaan samenwerken. Daarna kwam de vraag van RTBF om deel te nemen aan het Songfestival, zoals we eerder ook gedaan hebben met Roberto Bellarosa", aldus Coppens.

.

EUROVI~1.JPG

.

Philippe Coppens heeft er goede hoop op dat Nottet het goed zal doen in de halve finales in Wenen. "Ik denk dat we zeker gaan opvallen met het urban nummer. Nottet is ook een van de jongste kandidaten en zijn nummer is geen typisch Songfestivallied. We moeten absoluut de finale bereiken. Dat is de grootste doelstelling", besluit Coppens.

.

Vanavond omstreeks 20.15 uur wordt het nummer "Rhythm inside" integraal voorgesteld op La Une. De videoclip zal ook gelanceerd worden en de liefhebbers kunnen de song vanaf 20.20 uur kopen op het internet.

.

Een voorproefje van de song

.

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood

11:46 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.