07-03-15

Radio1:Ruth Joos wordt nieuwe presentator'De wereld vandaag'

Radio1:Ruth Joos wordt nieuwe presentator'De wereld vandaag'

.

Vanaf 27 april gaat Ruth Joos (foto VRT) afwisselend met Els Aeyels "De wereld vandaag" op Radio 1 presenteren. Joos treedt in de voetsporen van Bart Schols die het gezicht van het nieuwe actuaprogramma op Canvas wordt.

.

joos.jpg

.

Eerder raakte bekend dat Bart Schols het nieuwe actua programma zal presenteren dat vanaf september op Canvas wordt uitgezonden. Dit betekent dat hij binnenkort zijn huidige functies van anker van "Het Journaal" en presentator van "De wereld vandaag" stopzet.

.

Wie hem bij "Het Journaal" vervangt, is nog niet duidelijk. Zijn opvolger bij "De wereld vandaag" is wel bekend: Ruth Joos. Vanaf 27 april tot aan de zomer zal zij het programma op Radio 1 afwisselend met Els Aeyels presenteren.

.

Tijdens de paasvakantie zal Joos overigens "Kraakland" presenteren, een radioprogramma tijdens het slot van "Braakland". Het wordt een show in de aanloop naar de Record Store Day op 18 april. Dat is een internationale "feestdag" waarop platenwinkels en platenlabels allerlei activiteiten organiseren om de branche in de kijker te zetten. Van 6 tot en met 17 april nodigt Joos elke weekdag van 19 tot 20 uur een gast uit die haar of zijn vinylcollectie meebrengt.

.

Daarnaast werkt Joos achter de schermen bij Radio 1 mee aan nieuwe programma-ideeën voor de toekomst. “Tijdens de zomer van 2014 heb ik met heel veel plezier op Radio 1 de WK-wedstrijden van de Rode Duivels omkaderd. De radiomicrobe heeft me nooit echt losgelaten", legt ze uit. "En nu keer ik dus weer voltijds terug naar de radio, mijn grote liefde. Dat doet deugd."

.

In het verleden presenteerde Joos jarenlang "Joos" op Radio 1, een praatprogramma waarin cultuur centraal stond. Eind 2013 werd het programma stopgezet. Vorig jaar presenteerde ze "Studio de stad" op Canvas.

.

logo Radio 1 (VRT).jpg

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.