08-03-15

DL:Winnaar Eurosong geeft fakkel door aan tweede gerangschikte deelnemer

DL:Winnaar Eurosong geeft fakkel door aan tweede gerangschikte deelnemer

.

Coup de théâtre tijdens de Duitse Eurosongfinale: Andreas Kümmert eindigde op de eerste plaats, maar weigerde vervolgens het ticket voor het Songfestival in Wenen. Naar eigen zeggen is hij niet klaar om voor een internationaal publiek op te treden.

.

EUROVI~1.JPG

.

In Hannover vond afgelopen donderdagavond de finale van de Duitse versie van Eurosong plaats. Op het einde van de show bleek Andreas Kümmert de winnaar.

.

Toen de presentatrice hem het woord gaf, volgde evenwel een verrassing van formaat. "Ik ben niet in de mogelijkheid deze verkiezing te aanvaarden", zei hij. "Daarom geef ik mijn titel aan Ann Sophie (de kandidate die op de 2e plaats was geëindigd, nvdr.). Zij is een betere zangeres."

.

Zowel Ann Sophie, de presentatrice als het publiek in de zaal was met verstomming geslagen. "Met deze situatie hadden we geen rekening gehouden", reageerde de presentatrice die Ann Sophie vervolgens tot winnaar uitriep. Zij zal Duitsland op 23 mei vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival met het nummer "Black smoke".

.

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.