06-03-15

NL:Is het einde voor NPO Radio 6 in zicht?

NL:Is het einde voor NPO Radio 6 in zicht?

.

De Nederlandse publieke omroep (NPO) wil volgend jaar met de jazz- en soulzender NPO Radio 6 stoppen. Dit is mede het gevolg van de bezuinigingen die bij de NPO gerealiseerd moeten worden.

.

logo NPO.png

.

De NPO zegt dat het besluit om met NPO Radio 6 te stoppen onderdeel van de toekomststrategie is. De radiozender ontwikkelt zich in de ogen van NPO niet duidelijk door. Het weekbereik blijft rond de tweehonderdduizend luisteraars schommelen. Het luistertijdaandeel komt hierdoor niet hoger dan 0.3 procentpunt. "Het behaalt daarmee niet de impact die de investering in een landelijke publieke zender ook in de toekomst rechtvaardigt”, aldus de NPO in een reactie. Het lage aantal luisteraars komt mede omdat NPO Radio 6 geen FM-etherverspreiding heeft. Wel is men vrijwel landelijk via het digitale radionetwerk DAB+ te beluisteren. Ook wordt de radiozender via alle tv-aanbieders doorgeven en is er wereldwijde verspreiding via het internet.

.

logo npo radio 6.jpg

.

NPO Radio 6 kost de NPO jaarlijks rond de drie miljoen euro. De NPO stelt dat het relatief veel geld is als je het tegenover het aantal luisteraars afzet. De komende maanden gaat de NPO met de publieke omroepen over de toekomst van de radiozender overleggen. Mogelijke uitkomst is dat NPO Radio 6 een digitaal kanaal met alleen non-stop muziek wordt. Verder wordt bekeken of veel beluisterde programma’s als De zwarte lijst en North Sea Jazz Festival een plaats op NPO Radio 2 kunnen krijgen. Als het doek volgend jaar definitief voor NPO Radio 6 valt, is de zender negen jaar te beluisteren.

.

RadioNL (Martin Slijper)

.

Luister hier live naar Radio 6.

 

afstemschaal radio-2.jpg

.

Hoe luisteren in Vlaanderen naar Radio 6?

.

De radioprogramma’s zijn te beluisteren met behulp van een satellietschotel via de Astra 3 (23,5° Oost) in gans Europa én nog wat daarbuiten (de uitzendingen zijn FTA ).Ook via DAB(+) (enkel mogelijk in Vlaanderen vlakbij grensgebieden met Nederland ) en natuurlijk ook online via livestream. Radio 6 heeft geen etherfrequenties voor AM en/of FM.In principe kunnen we dus spreken van een echte Nederlandse digitale (publieke/openbare) zender !

.

imagesCAEIQWUB.jpg

.

Luister hier live naar Radio 6.

.

Lees ook op website NPO Radio 6: Het doek valt mogelijk voor NPO Radio 6 (met reacties)

.

Via twitter laten veel medewerkers weten wat ze van de plannen vinden. Radio.NL maakte een selectie.

.

 

file_439835.jpg

 

.

tijdsbalkje rood 

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.