05-03-15

Telefoongrap (radio) heeft grote gevolgen

Telefoongrap (radio) heeft grote gevolgen

.

Het Australische Hooggerechtshof heeft de eerdere uitspraak van de Australische mediaregulator bevestigd. Radiozender 2Day FM heeft de wet overtreden met het uitzenden van een telefoongrap in 2012. De presentatoren van de zender deden zich voor als koningin Elizabeth en kroonprins Charles om informatie te krijgen over de zwangere Kate Middleton.

.

telefoon.png

.

Het Australische radiostation 2Day FM wordt mogelijk uit de ether gehaald omdat het zonder toestemming een gesprek met een verpleegster van Kate Middleton heeft uitgezonden. De uitzending van telefoongrap had catastrofale gevolgen.

.

In 2012 deden de radiopresentatoren Mel Grieg en Michael Christian zich voor als koningin Elizabeth en kroonprins Charles om zich te vergewissen van de gezondheidstoestand van Kate Middleton in een ziekenhuis in Londen. De prinses was opgenomen in het ziekenhuis met zwangerschapsmisselijkheid. De verpleegster die de radiopresentatoren te woord stond, pleegde later zelfmoord.

.

De zender 2Day FM had volgens het Hooggerechtshof en de Australische mediaregulator het gesprek nooit mogen uitzenden, omdat de verpleegster daarvoor geen toestemming had gegeven.

.

Na de eerste uitspraak van de Australische mediaregulator stapte 2Day FM naar de rechter en de zender kreeg gelijk. Het Hooggerechtshof heeft die beslissing verworpen. Wat voor straf de zender zal krijgen, is nog niet bekend.

.

De Redactie

.

          

.

Lees ook op deze blog: Australië: Mel Greig nam alsnog ontslag (9/3/2014)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.