05-03-15

NL:Radio 6 komt weer met Zwarte Lijst

NL:Radio 6 komt weer met Zwarte Lijst

.

Radio 6 zendt vanaf vrijdag 20 maart een nieuwe editie van 'De Zwarte Lijst' uit. De uitzending van de lijst, die volledig bestaat uit soul- en jazzmuziek, duurt maar liefst acht dagen. Op zaterdag 28 maart is de de nummer 1 te horen.

.

logo npo radio 6.jpg

.

Luisteraars kunnen via de website van Radio 6 stemmen op de lijst door een playlist te maken. Vorig jaar stemden ze massaal op Martin Gaye, die met 'What's Going On' op één terecht kwam. Tijdens de stemperiode staat Radio 6 in de uitzendingen iedere dag stil bij een ander muzikaal thema om luisteraars tips te geven waar ze op kunnen stemmen. Onder meer Jazz Classics, Nu-Soul, Motown en Guilty Pleasures hebben hun eigen dag.

.

zwarte lijst.jpg

.

Direct na afloop van de lijst organiseert Radio 6 een afterparty in Hotel Arena in Amsterdam. De volgende dag, zondag maart, draait Radio 6 nog één keer de mooiste platen uit 'De Zwarte Lijst'.

.

RadioFreak

.

Luister hier live naar Radio 6.

 

afstemschaal radio-2.jpg

 

.

Hoe luisteren in Vlaanderen naar Radio 6?

.

De radioprogramma’s zijn te beluisteren met behulp van een satellietschotel via de Astra 3 (23,5° Oost) in gans Europa én nog wat daarbuiten (de uitzendingen zijn FTA ).Ook via DAB(+) (enkel mogelijk in Vlaanderen vlakbij grensgebieden met Nederland ) en natuurlijk ook online via livestream. Radio 6 heeft geen etherfrequenties voor AM en/of FM.In principe kunnen we dus spreken van een echte Nederlandse digitale (publieke/openbare) zender !

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.