04-03-15

VRM geeft boete aan Club FM (Antwerpen) en Radio Stad(Antwerpen)

VRM geeft boete aan Club FM (Antwerpen) en Radio Stad (Antwerpen)

.

De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) legt de lokale radio’s Club FM Antwerpen en Radio Stad een geldboete van respectievelijk 750 en 1.000 euro op voor het niet naleven van het mediadecreet.

.

logo vrm.png

.

Uit veldsterktemetingen bleken hun uitzendingen verder te reiken dan het vergunde zendbereik toelaat. Dat meldt de onafhankelijke toezichthouder voor de Vlaamse audiovisuele media in een persbericht.

.

Het onderzoek door het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT) toonde aan dat Radio Stad uitzond met een zevenvoud van het vergunde vermogen (350 in plaats van 48 Watt) en gebruik maakte van een niet-vergunde zender om een hoger vermogen te kunnen uitsturen.

.

Club FM Antwerpen zond uit met een tienvoud van het vergunde vermogen (160 in plaats van 16 Watt). Het effectieve zendbereik lag drie keer hoger dan het theoretisch mogelijke bereik volgens de vergunde zendervoorwaarden, luidt het.

.

“De orde binnen het radiolandschap, zoals die gecreëerd wordt door het frequentieplan van de Vlaamse regering, en het zendcomfort van andere radio-omroeporganisaties, wordt verstoord of zelfs teniet gedaan wanneer één of meerdere radio-omroeporganisaties zich niet houden aan hun maximaal vergund zendvermogen”, stelt de VRM.

.

logo rdio stad antwerpen.png

.

Boete voor Radio Stad (Antwerpen) VRM

.

logo club fm.png

.

Boete voor Club FM (Antwerpen) VRM

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.