04-03-15

Kortegolfnieuws van 6070 kHz. 'Channel 292 in Nederland en België'

Kortegolfnieuws van 6070 kHz. 'Channel 292 in Nederland en België'

.

Zoals jullie misschien al op hun website gelezen hebben, zijn ze van 8 tot 22 maart uit de lucht in verband met voorbereidingen voor de tweede eindtrap van de (korte golf) zender. Er is wel een 'Echter', op 22 maart van 11.00 tot 12.00 uur Nederlandse tijd komt het nieuwe programma van DARC (Deutscher Amateur Radio Club) op 6070 kHz met een vermogen van 100 kW.De zender van 10 kW gaat eventueel al op de avond van 22 maart weer in bedrijf. In de loop van de week daarna is al sprake van een verdubbeling van het vermogen.

.

emotionheader.jpg

.

Omdat de 'dode zone' tegen de zomer ook 's nachts steeds kleiner wordt, krijgen ze een toenemend aantal verzoeken om de zender ook 's nachts in de lucht te houden. Dat zouden ze graag wel willen doen, maar ze zitten dan wel met het probleem dat dan ook de elektriciteitskosten in één klap verdubbelen, hoewel de inkomsten niet omhoog gaan.  En aangezien deze kosten (en andere zaken nog buiten beschouwing gelaten) al zonder nachtuitzendingen maar slechts voor zo'n 60 procent gedekt zijn dankzij de inkomsten uit de zendtijd die ze verhuren, is het helaas niet mogelijk.

.

Ze vragen jullie eigenlijk ook niet direct om een gift, maar ze hebben wel een voorstel: wie hen wil ondersteunen kan nachtuitzendingen sponsoren. Dat kan een hele nacht zijn, of ook 2 x 6 uren 's avonds. Daarvoor hebben ze 36 euro nodig.Wanneer dat te veel is, kun je ook slechts 6 uur voor 18 euro sponsoren.

.
De sponsor mag bovendien zelf beslissen of in 'zijn tijd' hun reguliere muziekprogramma wordt uitgezonden, of een herhaling van een programma van een zeezender naar eigen keuze. Als je wilt, zullen ze ook de naam van de sponsor op hun website en in het nieuws vermelden, evenals in het kort in het programma met door ons gratis te maken spotjes. (bij de programma's van de zeezenders is dat alleen mogelijk vóór, tussen en ná de programmablokken) of, als je dat wilt, ook anoniem.

.
Je kunt ook een sponsor-abonnement afsluiten, bijvoorbeeld voor iedere eerste zaterdagnacht in de maand. Het abonnement kun je op ieder moment opzeggen. Degenen die hen op die manier willen en kunnen ondersteunen, verzoeken ze om hen een mailtje te sturen

.

Radio Channel 292
Shortwave 6070 kHz
Rudolf-Diesel-Str. 1
85296 ROHRBACH

.

Tel:    +49 8442 - 95 39 01
Fax:    +49 8442 - 95 48 93

.

www.channel292.de

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.