06-03-15

Over de nieuwe Radio2 jingles

Over de nieuwe Radio2 jingles

.

Wie verzint iets nieuws in jingleland?

.

Tsja, bedenk anno 2015 nog maar iets nieuws in jingle- of radioland. VRT Radio 2 is er in ieder geval niet in geslaagd een verrassend nieuwe slogan te bedenken alzo de website Jingleweb.nl: De Grootste familie. Iedereen in Nederland met een beetje omroepkennis maakt die slogan blindelings af met “… van Nederland”, want de TROS ging jarenlang door het Hilversumse leven als “De grootste familie van Nederland”.

.

En de voorloper van de VRT Radio 2 slogan “Altijd dicht bij jou” blonk ook al niet uit in originaliteit.

.

Logo radio 2 altijd dicht bij jou.gif

.

Gelukkig hebben we de jingles nog, en die komen van Reelworld, en dan zit het wel snor. Daarmee komt er trouwens wel een einde aan de samenwerking tussen Brandy en VRT Radio 2. De nieuwe jingles zijn sinds afgelopen maandag te horen op zender. (Bron: Marc Wiers. Hij maakte ook een korte audiomontage).

.

imagesCAHFRRJ7.jpg

.

Reelworld heeft overigens een geweldige introductie op zijn website staan. Het loont de moeite om even te gaan kijken. . En als je dan toch de Reelworld-site bezoekt, pik dan meteen even het nieuwe jinglepakket mee dat Reelworld heeft gemaakt voor Heart in London.

.

Deze jingles zijn vanaf april on air, maar zijn nu al online te horen. In de URL heten de jingles Heart 2014, dus ze zijn al enige tijd geleden gemaakt, maar komen nu ‘pas’ on air. In totaal 7 cuts (in de uitvoeringen theme, ramp, basic ID, shotgun en rapid fire) en een weer- en verkeersjingle. Lekker setje.

.

naamloos.png

.

Jingleweb.nl

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.