26-02-15

Bijna niet te geloven...sprekende klok heeft nog altijd succes !

Bijna niet te geloven...sprekende klok heeft nog altijd succes !

.

Zelfs in deze supermoderne tijden van smartphones en -watches wordt de sprekende klok gemiddeld nog bijna 1.000 keer per dag gebeld.Een uurwerk vind je overigens bijna overal.

.

Is het niet de kerktoren,het uurwerk in het station, aan de bus-tramhaltes er is nog altijd de GSM, er is de (digitale) radio, er is teletekst.Bovendien zijn er radiogestuurde uurwerken, er zijn polshorloges,het koffiezetapparaat,de thermostaat, de brander, de wekker,de (electronische) weegschaal, het winkelcentrum...in huis hangt misschien nog een koekoeksklok.En er is onze PC(laptop),de tablet...je zal al ferm moeten zoeken om er geen te vinden.En indien u twijfelt aan het winter-zomeruur...de (digitale) uurwerken zetten zich bijna allemaal automatisch juist.

.

klok.jpg

Maar...de 'sprekende klok' blijft het toch maar doen.Dat blijkt althans uit cijfers van Proximus. De populariteit van de dienst neemt wel af. Tien jaar geleden waren er maandelijks nog gemiddeld 180.000 oproepen, tegen 30.000 nu.

.

De sprekende klok is al drie jaar niet meer via een verkort nummer (vroeger 1200) te bereiken, maar via het moeilijker te onthouden nummer 078/051200, dat aan het tarief van een lokaal gesprek kan worden gebeld.

.

Hoewel de populariteit snel afneemt, heeft Proximus nog geen plannen om de dienst stop te zetten. Vooral bij de overgang naar winter- of zomeruur merkt de operator nog een piek in de oproepen.

.

Naar ik meen te hebben gehoord bestaat deze dienst sedert 1960.Bij de derde toon is het.....'t zal al heel wat geld in het laadje gebracht hebben dacht ik !

.

                  

.

Lees ook: Sprekende klok houdt stand in technologisch tijdperk  (Knack 24/8/2012)

.

Lees ook op deze blog: 'Moeilijk' nummer voor de sprekende klok (28/12/2011)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.