12-03-15

Oostenrijk: Publieke omroep mag geen visual radio uitzenden

 

Oostenrijk: Publieke omroep mag geen visual radio uitzenden

.

De Oostenrijkse publieke omroep ORF mag geen visual radio uitzenden. De omroep had plannen om Hitradio Ö3, de populairste radiozender van Oostenrijk, naast geluid ook beeld te geven, maar krijgt hiervoor geen toestemming van KommAustria. Visual radio valt namelijk niet onder de huidige uitzendingvergunning van de ORF.

.

logo hitradio 03.png

.

Via Ö3 Live/Visual wilde de ORF via internet en televisie het geluid van de radiozender combineren met videoclips en beelden uit de radiostudio.

.

KommAustria controleert continu of uitzendingen en projecten voldoen aan de huidige regelgeving. In het geval van Ö3 Live/Visual gaat het volgens de mediaregulator, ondanks dat het programma grotendeels alleen via internet te ontvangen is, om een nieuw televisiestation. Volgens de huidige vergunning mag de ORF alleen ORF eins, ORF 2, ORF III en ORF Sport+ uitzenden.

.

De ORF heeft al laten weten in beroep te gaan tegen de beslissing van KommAustria. De omroep voelt zich afgeremd in de ontwikkelmogelijkheden van nieuwe multimediadiensten.

.

Overigens blijft het satelliettelevisiekanaal van Ö3 (foto) wel in de lucht. Hierop is te zien welke platen er gedraaid worden, afgewisseld met actuele verkeersinformatie. Ook de webcam op de website van Ö3 blijft aan staan.

.

file_148375.jpg

.

Het is niet de eerste keer dat de ORF en KommAustria lijnrecht tegenover elkaar staan met betrekking tot nieuwe interactieve multimediadiensten. Eerder werd de omroep gedwongen te stoppen met Facebook. Uiteindelijk kreeg de ORF toch toestemming om actief te zijn op sociale media

.

RadioNL (Martin Slijper)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.